Uusi Epic Challenge -kurssi käynnistyy ensi viikolla astronautti Charles Camardan luennoilla

Itä-Suomen yliopisto on mukana NASAn Epic Challenge koulutusohjelmassa jo kolmatta vuotta. Opiskelijat etsivät Joensuun alueen omien ja NASAn asiantuntijoiden kanssa ratkaisuja muun muassa Marsin asuttamisen haasteisiin. Ensi viikolla Epic Challenge Kickoff -viikolle Joensuuhun saapuu vierailemaan astronautti Charles Camarda, joka pitää viikon aikana useita luentoja opiskelijoille, henkilökunnalle ja kaikille asiasta kiinnostuneille.

PhD Charles Camarda nimitettiin viime vuoden syyskuussa Itä-Suomen yliopiston dosentiksi luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekuntaan, alanaan kehittynyt opetusteknologia (Advanced educational technologies). Dr. Camardalla on taustallaan laaja opetuskokemus muun muassa New York University NYU:ssa vuosina 2009-2010, Massachusetts Institute of Technology MIT:ssä vuonna 2012 ja Multi-University Programs:ssa vuosina 2014-2016.

Dosentti Camarda on toiminut opettajana Epic Challenge -koulutusohjelman kursseilla Itä-Suomen yliopistossa, ja hänen opetukseensa on osallistunut opiskelijoilta laajalti yliopiston eri tiedekunnista ja laitoksilta. Erityisen tärkeänä osana tätä koulutusta on ollut Innovative Conceptual Engineering Design (ICED) -innovaatiostrategian ja -työskentelytavan opettaminen. Tulevaisuudessa dosentti Camarda tulee osallistumaan Tietojenkäsittelytieteen laitoksen Opetusteknologian tutkimusryhmän opetusympäristöjen kehittämisen tutkimukseen ja tohtoriopiskelijoiden ohjaukseen.

Epic Challengessa ongelmia ratkotaan tiimeissä

Epic Challenge -koulutusohjelmassa on mukana jo yli 80 opiskelijaa yliopistosta, ammattikorkeakouluista, ammatillisista oppilaitoksista sekä lukioista.

- Koulutusohjelmaan voi tulla mukaan kuka tahansa. Ideana on ratkoa erilaisia haasteita tiimeissä, joissa on opiskelijoita eri koulutusasteilta. Kurssi järjestetään neljä kertaa vuodessa, ja käytössämme on Arcusysin kehittämä digitaalinen oppimisympäristö, sekä NASAn innovaatiomenetelmiä, kertoo hankkeen vetäjä Ana Gebejes Itä-Suomen yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitokselta.

Tiimeissä opitaan ongelmanratkaisun ohessa ryhmä- ja projektityötä, testaamista, luovia menetelmiä sekä verkostoitumista. Ongelmiin ei ole olemassa yhtä oikeaa ratkaisua, vaan testaamalla etsitään parasta mahdollista vaihtoehtoa.

- On vaikuttavaa, että meidän opiskelijamme pystyvät samaan kuin korkealle koulutetut avaruusinsinöörit. Vaihtoehtoja kannattaa tietenkin testata ensin matalalla tasolla, samalla opitaan enemmän itse ongelmasta, sanoo Gebejes.

Median edustajien on mahdollista haastatella Camardaa perjantaina iltapäivän luennon yhteydessä.  Sovittehan haastatteluajasta etukäteen hankkeen vetäjä Ana Gebejesin kanssa.

Dosentuuri: Tietojenkäsittelytieteen laitoksen varajohtaja Markku Tukiainen, p. 050 441 1508, markku.tukiainen@cs.uef.fi

Epic Challenge: Projektipäällikkö ja koulutusohjelman opettaja Ana Gebejes, p. 050 379 7849, ana.gebejes@uef.fi

Epic Challenge Kickoff week ohjelma:

Ohjelma (pdf)

Keskiviikko 21.3. klo 17.00  Epic Challenge Kickoff week (Kaikille avoin)
Paikka: Joensuun Tiedepuisto, Temple Of Challenge, Rakennus 3A, 4. kerros
Aiheina: Kurssin aloitus, ICED - Epic Challenge -kurssin muodostuminen

Torstai 22.3. klo 12.00-15.00 Tekniikan asiantuntijatyöpaja astronautti Charles Camardan kanssa (UEF&Karelia, henkilökunta)
Paikka: Karelia, Wärtsilä kampus, Pieni auditorio 131
Aiheina: Innovation, systems engineering, rapid concept development
Ilmoittautumislomake: https://goo.gl/forms/RfAaW4RLhDyycm9F2

Perjantai 23.3. klo 12.00-15.00 Astronautti Charles Camardan luento opetusalan osaajille (UEF&Karelia, henkilökunta)