UNIFIn puheenjohtajaksi Itä-Suomen yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen

Suomen yliopistot UNIFI ry:n puheenjohtajaksi vuosille 2018–2019 on valittu rehtori Jukka Mönkkönen Itä-Suomen yliopistosta.

Jukka Mönkkönen on toiminut Itä-Suomen yliopiston rehtorina vuoden 2015 alusta. Koulutukseltaan Mönkkönen on farmasian tohtori, ja hän on toiminut biofarmasian professorina vuodesta 1998 lähtien. Ennen valintaansa Itä-Suomen yliopiston rehtoriksi Mönkkönen toimi Kuopion yliopiston farmaseuttisen tiedekunnan dekaanina, Itä-Suomen yliopiston terveystieteiden tiedekunnan dekaanina sekä Itä-Suomen yliopiston akateemisena rehtorina. UNIFIn puheenjohtajana hän seuraa rehtori Jouko Niinimäkeä Oulun yliopistosta.

Puheenjohtajaksi valitun rehtori Jukka Mönkkösen lisäksi UNIFIn hallituksen jäseniksi valittiin
rehtori Jari Kuusisto, Vaasan yliopisto
rehtori Liisa Laakso, Tampereen yliopisto
rehtori Ilkka Niemelä, Aalto-yliopisto
rehtori Karen Spens, Svenska handelshögskolan Hanken

Puheenjohtajan ja hallituksen toimikausi kestää 1.1.2018–31.12.2019. Valinnat tehtiin UNIFIn syys-vuosikokouksessa 15.11.2017 Helsingissä.

Toiminnanjohtaja Leena Wahlfors, puh. 050 522 9421 Suomen yliopistot UNIFI ry