Tutustu Helsinki Challenge -semifinalistitiimeihin Pitch Nighteissa 22. ja 23.2.

Tervetuloa Helsinki Challenge Pitch Nighteihin 22. ja 23.2.!

Maapallomme suurien haasteiden ratkaisemiseen tarvitsemme monialaisia näkökulmia ja rohkeita rajanylityksiä. Tiedepohjainen kilpailu Helsinki Challenge yhdistää tiedeyhteisön ja yhteiskunnan osaajat työskentelemään yhteisen tulevaisuutemme hyväksi. Haastekilpailu on rakennettu kymmenen suomalaisen yliopiston yhteistyöllä ja se on osa virallista Suomi100-ohjelmakokonaisuutta.

Kaksikymmentä monitieteistä tiimiä tarttuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja luovat ratkaisuja muun muassa nuorten kaupunkilaisten yksinäisyyteen, syövän hoitoon, ikääntymiseen ja malariaan. Tiimit esittelevät ratkaisunsa Helsinki Challenge Pitch Night -illoissa 22.2. ja 23.2. klo 18–20 Helsingin yliopiston Päärakennuksen Juhlasalissa. Tilaisuuden avaa keskiviikkona Elisabeth Rehn ja torstaina Pekka Haavisto. Tilaisuus on ilmainen.

Mukana tiimit Itä-Suomen yliopistosta

Helsinki Challenge -kilpailun semifinaalissa on mukana kaksi tutkijatiimiä, joista vetovastuussa ovat Itä-Suomen yliopiston tutkijat: akatemiatutkija Kati Hanhinevan johtama Metabold-tiimi ja tutkijatohtori Tuomo Nissisen johtama 3A Water -tiimi. Nämä tiimit esittäytyvät jälkimmäisessä eli torstain 23.2. Helsinki Challenge Pitch Night -illassa.

Ikäihmisille määrätään herkästi lääkehoitoa, eikä ravitsemukseen kiinnitetä tarpeeksi huomiota. Metabold -tiimi pyrkii selvittämään ikäihmisten terveydentilan virtsa-, sylki- tai verinäytteestä metaboliittiprofiloinnin avulla. Profilointi kertoo, miten ravitsemusta tulisi muuttaa ja onko se ristiriidassa lääkityksen kanssa.

Erittäin pienten metallipitoisuuksien määrittäminen luonnonvesistä vaatii hitaita ja kalliita laboratoriotason mittauksia. Siksi luonnonvesien metallipitoisuuksista ei saada tietoa reaaliaikaisesti, mikä aiheuttaa ongelmia monilla osa-alueilla. 3A Water -tiimi on kehittänyt uuden uniikin menetelmän pienten metallipitoisuuksien mittaamiseen heti näytteenottopaikalla. Menetelmällä voidaan valvoa nopeasti ja helposti veden laatua.

Ole osa ratkaisua ja ilmoittaudu mukaan täältä: challenge.helsinki.fi!