Tietojenkäsittelytieteen päivät ensi viikolla Kuopiossa

Itä-Suomen yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksen ja TIVIAn jäsenyhdistyksen, Tietojenkäsittelytieteen Seuran järjestämät vuosittaiset Tietojenkäsittelytieteen päivät pidetään 10.-11.6. Kuopion kampuksella. Tapahtumaan odotetaan noin 50 kävijää koko Suomesta.

Päivien teemana tänä vuonna on Data ja digitalisaatio. Data toimii perustana digitalisaatiolle ja tekoälylle, mutta mistä dataa voi saada, miten se pitäisi tallentaa, ja kuinka se muuttaa tutkimusta ja liiketoimintaa?

Päivien puheenvuoroissa korostuvat datan ja digitalisaation vaikutukset tietojenkäsittelytieteeseen.  Miten tietojenkäsittelytieteilijät voivat toimia sovellusalan asiantuntijoiden kanssa? Millaisia dataa meistä kerätään ja miten sitä hyödynnetään? Miten tietojenkäsittelytiede voi auttaa muita aloja ja miten muut alat voivat auttaa tietojenkäsittelytiedettä?

Maanataina toimitusjohtaja Jarmo Matilainen, Finnet-liitto ry, pitää päivien avauspuheenvuoron aiheesta "Technological innovations are drivers of disruption in business value chains  - transforming every business to software business". Apulaisprofessori Indrė Žliobaitė, Helsingin yliopisto, puhuu aiheesta”Ways of cross-disciplinary research: from machine learning to palaeontology". Tiistaina puheenvuoroja pitävät asiantuntijat muun muassa Uppsalan yliopistosta, Itä-Suomen yliopistosta, Lukesta ja Itä-Suomen Biopankista.

Tietojenkäsittelytieteen päivillä jaetaan perinteisesti palkinnot vuoden pro gradu- ja väitöskirjatöistä. Lisäksi tapahtuman osana on mahdollisuus esittää postereita ja demoja.

Median edustajien on mahdollista haastatella päivien puhujia. Sovittehan haastattelusta etukäteen Erkki Pesosen kanssa.

Lisätietoja: Tietojenkäsittelytieteen päivien puheenjohtaja, yliopistonlehtori Erkki Pesonen, p. 050 583 1399, erkki.t.pesonen (a) uef.fi