Takaisin

Tiedettä koko perheelle – Tieteen päivät ja Tutkijoiden yö Joensuussa, Kuopiossa ja Savonlinnassa 29.–30.9.

Itä-Suomen yliopisto tarjoaa syyskuun lopussa suurelle yleisölle rautaisannoksen tiedeohjelmaa kaikissa kampuskaupungeissaan. Peräkkäin järjestettävät suuren yleisön tiedetapahtumat, Tieteen päivät ja Tutkijoiden yö, tekevät tiedettä ja tutkijoita tutuiksi kaikenikäisille.  Luvassa on kiinnostavaa tietoa, kohtaamisia, elämyksiä ja tiedepuuhaa eri puolilla kaupunkia! Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Joensuussa ja Savonlinnassa vietetään Tieteen päiviä ja Tutkijoiden yötä perjantaina 29. syyskuuta.

Kuopiossa Tutkijoiden yö on perjantaina 29. syyskuuta ja Tieteen päivät lauantaina 30. syyskuuta

Tutustu ohjelmaan täällä!

Tieteen päivät on monialainen tiedetapahtuma, jossa tutkijat kertovat laaja-alaisesti tieteestä ja tutkimuksesta sekä tieteen mahdollisuuksista. Tieteen päivät järjestetään kahden vuoden välein. Tieteen päivien päätapahtuma on tammikuussa Helsingissä, ja vuoden mittaan muissa yliopistokaupungeissa on omia Tieteen päiviä. Tieteen päivien järjestämistä tukevat Tieteen tiedotus ry ja Suomen Kulttuurirahasto.

Tutkijoiden yötä vietetään vuosittain syyskuun viimeisenä perjantaina. Tänä vuonna Tutkijoiden yö järjestetään yhtä aikaa noin 300 kaupungissa ympäri Eurooppaa. Itä-Suomen yliopiston Tutkijoiden yö on osa Suomen Tutkijoiden yö -tapahtumaa, jonka järjestämiseen on saatu kaksivuotinen rahoitus Euroopan unionin Horisontti 2020 -ohjelmalta. Se on myös osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Lue myös kampuskohtaiset tapahtumauutiset:

Tiede valtaa taas kaupungin – Tieteen päivät ja Tutkijoiden yö Joensuussa 29. syyskuuta

Tiedettä kaikenikäisille – Tutkijoiden yö ja Tieteen päivät Kuopiossa 29.–30.9.2017

Tiedettä kaikille kaupunkilaisille Savonlinnan kampuksen Tieteen päivillä ja Tutkijoiden yössä 29. syyskuuta