Takaisin

Teot täydentävät yliopiston strategiasivustoa

​Itä-Suomen yliopisto on julkaissut strategiaansa täydentävän Tekoja-osion, jossa kerrotaan yliopiston vahvasta tutkimuksesta ja osaamisesta. Sivustolla on julkaistu tutkijoiden haastatteluja ja koottu tuoreimpia uutisia.

Tekoja-osio on osa Itä-Suomen yliopiston päivitettyä strategiaa, joka julkaistiin maaliskuussa. Strategiansa mukaisesti yliopisto hakee ratkaisuja maailmanlaajuisiin haasteisiin vahvan tutkimuksensa ja koulutuksensa avulla.

Rehtori Jukka Mönkkösen mukaan teot-osio täydentää hyvin strategiasivustoa. – Haastattelut ja uutiset syventävät näkemystä yliopistolla tehtävästä tutkimuksesta ja kertovat konkreettisemmin millaisten asioiden parissa työskentelemme päivittäin, Mönkkönen toteaa.

Tavoitteena on myös tehdä yliopiston strategiaa tutuksi ja edistää strategisten tavoitteiden toteuttamista. Tekoja-osio täydentyy jatkossa tuoreimmilla tutkimusuutisilla ja uusilla tutkijahaastatteluilla.

Nyt julkaistulla sivustolla on kuvattu tarkemmin yliopiston neljää tutkimuksen profiilialuetta ja niihin liittyviä fokusalueita.

Uusi sivusto on suunniteltu yhdessä strategisen viestinnän suunnittelutoimisto Nitroid xD:n kanssa.

Maailmanlaajuiset haasteet, joihin Itä-Suomen yliopisto vastaa tutkimuksellaan ja koulutuksellaan ovat

  • Ikääntyminen, elintavat ja terveys
  • Oppiminen digitalisoituneessa yhteiskunnassa
  • Kulttuurien kohtaaminen, liikkuvuus ja rajat
  • Ympäristön muutos ja luonnonvarojen riittävyys.

Tutustu yliopiston strategiaan ja vaikuttaviin tekoihin: https://strategia.uef.fi/