Teologit ja terveystieteilijät järjestävät yhteisen Kuolema-symposiumin

– Kuolema yhdistää kaikkia ihmisiä, emme pääse siitä eroon. Mutta erityisen tärkeää kuoleman pohtiminen on terveydenhuollon ja kirkon piirissä toimiville sekä kumpiakin aloja opiskeleville, tiivistää kirkkohistorian professori Hannu Mustakallio tulevan Kuolema-symposiumin tausta-ajatusta.

Karjalan teologinen seura (KTS) järjestää Joensuun kampuksella 15.–16. helmikuuta teologisen symposiumin, jonka teemana on Kuolema. Symposiumissa kuolemaa pohtivat omista lähtökohdistaan teologit sekä terveystieteilijät. Päivien teemana on Ihmisen oikeus kuolla. Joensuun symposiumia seuraa Kuopion kampuksella huhtikuussa järjestettävä päivä Ihmisen oikeus elää.

Symposium on tulos teologian, hoitotieteen ja lääketieteen alojen välisestä uudenlaisesta yhteistyöstä, josta innostui myös Karjalan teologisen seuran hallitus. Se päätti järjestää ensimmäisten yhteistyössä järjestettävien teemapäivien ympärille oman perinteisen symposiuminsa.

– Näin teemapäivämme saavat ansaitsemansa laadukkaat puitteet ja monipuolisen kuolemaa eri näkökulmista käsittelevän ohjelman ympärilleen.

Päivillä on tarkoitus käsitellä kolmen alan yhteisiä leikkauspintoja, joihin kaikilla liittyy tutkimustietoa ja koulutuksellisia tavoitteita. Esitelmissä paneudutaan muun muassa eutanasiaan, lääkärien, hoitajien ja papin kohtaamiseen kuolevan kanssa sekä kuoleman käsittelyyn meillä ja muualla.

Tarkempi ohjelma löytyy osoitteesta http://www.karjalanteologinenseura.fi/symposiumi-2016/

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seuraamaan symposiumia Aurora II -rakennuksen auditorioon AU100 tai Carelia-rakennuksen saliin C2, jonne symposium lähetetään videon välityksellä. Myös Kuopion kampuksella Mediateknia-rakennuksen salissa MD100 on mahdollisuus seurata symposiumia videoyhteyden avulla.
Median edustajien yhteyshenkilönä on Hannu Mustakallio. Toimittajat voivat noutaa symposiumin aikana oman kansion infopisteestä, joka sijaitsee AU100-salin vieressä.
Symposiumiin on vapaa pääsy UEFin henkilökunnalla, opiskelijoilla ja jatko-opiskelijoilla.

Karjalan teologisen seuran sihteeri Katariina Kauppi, ktssihteeri(at)gmail.com, p. 044 055 3737
Professori Hannu Mustakallio, hannu.mustakallio(at)uef.fi, p. 029 445 2401.