Suomen Sotahistoriallinen Seura palkitsi Jenni Löppösen gradun

Filosofian maisteri Jenni Löppösen pro gradu -tutkielma sai kolmannen palkinnon Suomen Sotahistoriallisen Seuran gradukilpailussa. Löppönen tarkastelee tutkielmassaan lapsisotilaita Sri Lankan sisällissodan tamilitiikereissä vuosina 1987–2007.

Palkintoperustelujen mukaan Löppösen tutkimus tarjoaa uudenlaisen, eläytyvän näkökulman yhteen sodankäynnin ilmiöön eli lapsisotilaiden käyttöön. Tutkimus tuo lapsisotilasilmiön tarkasteluun uutta tietoa, kiinnostaa laajemminkin. Se on myös hyvä esimerkki uuden sotahistorian tutkimuksesta.

Gradupalkinnot jaettiin Helsingissä 19.3. Kilpailun ykkössijan jakoivat valtiotieteen maisteri Mikko Virta Helsingin yliopistosta ja sotatieteiden maisteri, kapteeni Marko Siirtola Maanpuolustuskorkeakoulusta.