Pietarilaisopiskelijat opettelivat biokemian ja bioteknologian menetelmiä Kuopiossa

Farmasian laitoksella vieraili kahdeksan opiskelijaa ja kolme opettajaa Pietarin kemiallis-farmaseuttisesta akatemiasta 18.–21. huhtikuuta. Yhteistyö perustui Itä-Suomen yliopiston ja SPCPA:n vuonna 2014 solmimaan kahdenväliseen sopimukseen. SPCPA järjesti aiemmin huhtikuussa Pietarissa biokemian ja bioteknologian menetelmien kurssin, jonka vetäjänä toimi yliopistotutkija Ferdinand Molnár Itä-Suomen yliopiston farmasian laitokselta. Keskeinen osa kurssia olivat käytännön harjoitukset. Ne pidettiin Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella, missä oli parhaat valmiudet niiden toteuttamiseen.

Yliopistotutkija Ferdinand Molnár (keskellä) perehdytti SPCPA:n opiskelijoita käytännön menetelmiin Kuopiossa. Kuva: Tatiana Buldakova.