Sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon keskustelufoorumi pureutuu turvalliseen tiedonhallintaan sähköisissä sote-palveluissa

Digitalisaatio luo mahdollisuuksia vaikuttavien sähköisten sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämiseen. Kuinka niihin tarvittavia tietoja hallitaan turvallisesti, kysytään kahdeksatta kertaa järjestettävässä Sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon keskustelufoorumissa Kuopiossa 4. lokakuuta.

Aiheesta ovat keskustelemassa muun muassa apulaisprofessori, dosentti Patricia Dykes Harvardin yliopistosta, toimitusjohtaja Maija Laukkanen Clinipower Finlandista, potilasturvallisuuspäällikkö Sari Palojoki HUSista sekä erityisasiantuntija Mikko Huovila sosiaali- ja terveysministeriöstä. Puheenvuoroissaan he tarkastelevat tutkimusperustaista potilasturvallisuutta, digikehittämistä uudistuneessa Lääkintälainsäädännössä, teknologisia häiriöitä sähköisissä potilastietokannoissa sekä sote-uudistusta tiedolla ohjauksen ja johtamisen haasteena.

Seminaarissa jaetaan myös sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon alan Vuoden pro gradu -palkinto. Palkinnon luovuttaa Innofactor Oyj:n toimitusjohtaja Sami Ensio, joka on valinnut palkittavan tutkielman.

Odotettavissa koko maassa… 8. Sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon keskustelufoorumi Kuopiossa 4.10. klo 9–16, auditorio SN201, Snellmania-rakennus (Yliopistonranta 1). Tiedotusvälineet ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Keskustelufoorumin järjestää Itä-Suomen yliopiston sosiaali- ja terveysjohtamisen laitoksen sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon maisterikoulutusohjelma.

Tilaisuuden ohjelma

Lisätietoja: professori Kaija Saranto, puh. 050 565 0040, kaija.saranto(at)uef.fi