Takaisin

Smart Health for Europe -seminaari 7.10. myös verkossa

Smart Healthin ytimessä on vaikuttava hoito: Oikea hoito, oikea potilas, oikea teknologia oikeaan aikaan. Toimiva Smart Health -ekosysteemi voisi tarjota merkittäviä hyötyjä sekä terveydenhuollossa että taloudessa koko Euroopalle: enemmän hyvinvointia, kestävästi ja vaikuttavasti toimivan terveydenhuoltojärjestelmän ja kehittyvän terveysalan investointeineen. Mutta miten tähän tilanteeseen päästään? Aiheeseen pureudutaan Smart Health for Europe -seminaarissa Helsingissä 7.10.2019. Itä-Suomen yliopisto on yksi seminaarin järjestäjistä.

Vaikka Smart Health on enemmän kuin terveystietoa, datasta on tulossa keskeinen osa terveyden edistämistä, sairauksien ehkäisyä ja nopeaa hoitoa. Smart Health for Europe -seminaarissa keskustellaan eri näkökulmista muun muassa terveystiedon reilusta käytöstä ja hyödyistä, vaikuttavasta terveydenhuollosta, hyvinvointitalouden mahdollisuuksista ja tietopohjaisesta terveydenhuollon johtamisesta, käytännön esimerkkejä unohtamatta.

Seminaarin puhujina on sekä eurooppalaisia että suomalaisia terveydenhuollon sekä terveysdatan ja teknologian asiantuntijoita ja alan vaikuttajia. Esillä ovat muun muassa arvoperustaisen terveydenhuollon vaikutukset potilaan näkökulmasta, GDPR:n tutkimukselle ja innovaatiolle tarjoamat hyödyt Euroopassa sekä Smart Healthin rooli EU:ssa, Suomessa ja Saksassa.

Käynnissä oleva Suomen EU-puheenjohtajakausi on jakso, jonka aikana Smart Healthin kartta hahmottuu. Tulevina vuosina Euroopalla on tilaisuus vahvistaa asemaansa terveysalan teknologioiden ja digitalisaation sekä täsmälääketieteen ja näitä hyödyntävän terveydenhuollon aloilla.

Tilaisuus järjestetään Helsingissä Musiikkitalossa ja se on maksuton. Seminaaria voi seurata myös verkossa.

Ohjelma ja ilmoittautuminen: https://smarthealth.eu/