Sigrid Juséliuksen Säätiöltä merkittävä lahjoitus yliopiston varainhankintakampanjaan

Suomen suurin yksityinen lääketieteellisen tutkimuksen tukija Sigrid Juséliuksen Säätiö on lahjoittanut Itä-Suomen yliopistolle 300 000 euroa. Lääketieteiden ja farmasian koulutusalalle kohdennettu lahjoitus merkitsee yliopistolle valtion lahjoituksille lupaaman vastinrahan kanssa jopa 1,2 miljoonaa euroa.

- Olemme iloisia että voimme olla mukana tukemassa Itä-Suomen yliopistoa sen merkittävässä työssä lääketieteen ja farmasian tutkimusalueilla. Samalla esitämme huolemme siitä, että valtio ottaa aiempaa vähemmässä määrin osaa tutkimuksen edistämiseen maassamme, toteaa toimitusjohtaja Christian Elfving Sigrid Juséliuksen Säätiöstä.

Terveystieteiden tiedekunnan dekaani, professori Hilkka Soininen kertoo olevansa erittäin mielissään lahjoituksesta.

- Arvostetun Sigrid Juséliuksen Säätiön lahjoitus on tunnustuksen osoitus Itä-Suomen yliopiston lääketieteiden ja farmasian koulutukselle ja alan tutkimukselle. Yhdessä Osuuskunta KPY:n samalle koulutusalalle aiemmin tekemän lahjoituksen kanssa nämä lahjoitukset muodostavat merkittävän lisäpanostuksen, jolla voimme edistää sekä koulutusta että sydän- ja verisuonitautien, aineenvaihduntasairauksien, neurotieteiden, syöpätutkimuksen sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksien strategisia tutkimusalueitamme, toteaa dekaani Soininen tyytyväisenä.

Sigrid Juséliuksen Säätiö, toimitusjohtaja Christian Elfving, puh. 020 710 9081

Itä-Suomen yliopisto, dekaani Hilkka Soininen, puh. 029 445 4859