Takaisin

Sanna Metsälä ja Aleksi Komu finaaliin kansainvälisessä koulutusalan GESS Education Awards 2018 -tapahtumassa

Savonlinnan normaalikoulun lehtori Sanna Metsälä ja IT-suunnittelija Aleksi Komu ovat ehdolla kansainvälisessä koulutus- ja messutapahtumassa GESS Education Awards 2018 -palkinnon saajaksi opettajien, koulujen ja koulutusammattilaisten kategoriassa ”Paras opetusteknologian käyttö/eLearning”.

Finaalin voittajat julkistetaan 28. helmikuuta Dubaissa GESS-tapahtuman yhteydessä. Tämän vuoden tapahtuman teemana on ”Lifelong Inspiration”. Suomesta finaaliin pääsi myös Aalto-yliopiston edustaja Innovaatio-kategoriassa.

Tapahtumassa Komu ja Metsälä kertovat, kuinka oppilaille taataan Savonlinnan normaalikoulussa parhaat työelämän taidot, ja kuinka uusi opetussuunnitelma otetaan käyttöön koulun toimintakulttuuria muuttamalla ja teknologiaa hyödyntämällä.

– Oppimisen näkökulmasta keskiössä ovat myös oppilaslähtöisyys ja toiminnallisuus. Oman lisänsä systemaattiseen kehitystyöhömme ovat taas tuoneet kansainväliset yhteydet ja verkostot.

Molemmat ovat otettuja siitä, että muutostyö on huomioitu näin kansainvälisestikin. Jo finaalipaikka itsessään tuntuu voitolta.Myös Savonlinnan normaalikoulun johtava rehtori Mikko Ripatti iloitsee finaalipaikan saavuttamisesta, ja toteaa sen olevan tunnustus koko koululle viimeisen kuuden lukuvuoden aikana tehdystä uraauurtavasta oppimisteknologian käyttöön ja toimintakulttuurin muutokseen liittyvästä kehittämistyöstä.

– Savonlinnan normaalikoulussa on vieraillut paljon kansainvälisiä tutkijoita ja opetusalan vaikuttajia. Lisäksi koulumme on aktiivisesti verkostoitunut, joten edistyksellinen toimintamme on huomattu maailmalla.

GESS on vuosittainen kansainvälinen koulutusalan messutapahtuma. Se on konferenssi, joka kokoaa yhteen kaikkien alojen koulutusosaajia yli 90 maasta. Messut järjestetään 27.2.–1.3.2018 Dubain World Trade Centerissä, Arabiemiraateissa. Messujen yhteydessä järjestetään GESS Awards, ”koulutusalan oscareiksikin” kutsuttu palkintogaala. GESS Awardsissa palkitaan eri kategorioissa koulutusalan parhaat toimijat – opettajia, koulujen henkilökuntaa, koulutarviketoimittajia ja oppilaitoksia.

Kuva median käyttöön osoitteessa: https://kuvapankki.uef.fi/A/UEF+kuvahakemisto/12679?encoding=UTF-8

Lisätietoja:
IT-suunnittelija Aleksi Komu, 050 379 3818, aleksi.komu(at)uef.fi
Lehtori Sanna Metsälä, 040 514 9136, sanna.metsala(at)uef.fi

http://www.gesseducation.com
http://www.gessawards.com