Professuuriesitelmät Joensuussa 14.5. – tutustu professoreihin verkossa

Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella kuullaan viisi professuuriesitelmää maanantaina 14. toukokuuta. Professuuriesitelmät ovat vuoden mittaan tehtävässään aloittaneiden yliopiston professoreiden yleistajuisia esityksiä tieteenalastaan ja tutkimuksestaan. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Tervetuloa!

Yliopiston verkkosivuilla julkaistuissa haastatteluissa professuuriesitelmien pitäjät valottavat esitystensä aihepiiriä. Kaikki haastattelut voi lukea osoitteessa www.uef.fi/professuuriesitelmat

Joensuun kampuksen esitelmät pidetään Aurora-rakennuksessa klo 10.15 alkaen auditoriossa AU100 sekä Carelia-rakennuksessa klo 10.30 alkaen salissa C2. Esitelmien jälkeen on maksuton kahvitarjoilu salien aulassa.

Professuuriesitelmät klo 10.15 alkaen, auditorio AU100, Aurora-rakennus:

Timo Kallinen, uskontotieteen, erityisesti kulttuurien kohtaamisten ja yhteiskunnallisen muutoksen tutkimuksen professori
Ajatuksia uskonnollisen identiteetin jakamattomuudesta ja aitoudesta

Kati Tervo-Niemelä, käytännöllisen teologian professori
Uskonto, elämäkaari ja kohtaaminen muuttuvassa yhteiskunnassa

Helka Riionheimo, suomen kielen professori
Matkalla suomen kielen tutkimuskentällä

Professuuriesitelmät klo 10.30 alkaen, sali C2, Carelia-rakennus:

Antti Belinskij, ympäristöoikeuden, erityisesti vesioikeuden professori
Uusi vesioikeus

Anssi Vainikka, evolutiivisen akvaattisen biologian professori
Evoluutioekologia osana biologisten resurssien hallinnointia