Takaisin

Professors’ Rock villitsi Joensuussa

Valtakunnallista yliopistojen yhteistä rock-tapahtumaa vietettiin tänä vuonna Joensuussa. Itä-Suomen yliopiston isännöimässä Professors’ Rockissa kuultiin tänä vuonna kuutta eri bändiä kuudesta eri yliopistokaupungista.

Professors’ Rock on nimensä ja perinteidensä mukaisesti ensisijaisesti akateemisen yliopistohenkilöstön bändien esiintymiselle rakentuva tapahtuma. Tapahtuman isä on Oulun yliopiston teoreettisen fysiikan professori Matti Alatalo.

– Taustaideana on ennen kaikkea tarjota yliopistoyhteisön jäsenille mahdollisuus rentoon yhdessäoloon, tiivistää Joensuun tapahtumaa isännöinyt henkilöstöjohtaja Jouni Kekäle.

Bändejä saapui tänä vuonna Joensuuhun Lappeenrannasta, Tampereelta, Oulusta, Jyväskylästä sekä tietysti Kuopiosta. Tapahtuman puitteet olivat tänä vuonna erinomaiset.

– Kerubi on yksi maamme keskeisiä rock-klubeja, jossa on hyvät esiintymislavat, äänitekniikka sekä mahdollisuus ruokailuun ja seurusteluun eri tiloissa musiikin kuuntelemisen ohessa. Illan musiikki oli rentoa ja hyvässä hengessä esitettyä.

Kekäleen mukaan tilaisuus oli onnistunut ja ihmiset ovat olleet iloisia tapahtuman järjestämisestä. Etenkin UEFin omat bändit vetivät yleisöä paikalle ja tanssilattialle.


Ankkulinappi.

Matti Alatalon mukaan on aina hienoa nähdä, kuinka eri puolilta Suomea tulevat bändit viihtyvät yhdessä ja kannustavat toisiaan. Samalla tullaan edistäneeksi yliopistojen välistä yhteistyötä.

– Ensi vuoden tapahtumapaikka on vielä auki, mutta kahden vuoden päästä pääsemme järjestämään Professors’ Rockin 10-vuotisjuhlat Lappeenrannassa. Palaamme siis lähtöpaikalle, sillä sieltä kaikki sai alun perin alkunsa.


Kristiina Brask & Pohyola Trio & Friends.