Professorit vaihtavat vapaalle Professors’ Rockissa

Professors' rock rantautuu Joensuun Kerubiin marraskuun 3. päivä. Professors’ rock on vuodesta 2008 saakka järjestetty valtakunnallinen tapahtuma, joka kokoaa bändejä suomalaisista yliopistoista. Tapahtuman isä on Oulun yliopiston fysiikan professori Matti Alatalo. Professors' rock järjestetään vuosittain eri yliopistokaupungissa, ja tänä vuonna on Itä-Suomen yliopiston vuoro isännöidä tapahtumaa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tapahtumassa soittaa kuusi bändiä, jotka tulevat Joensuun ja Kuopion lisäksi Lappeenrannasta, Tampereelta, Oulusta ja Jyväskylästä. Ensimmäinen bändi aloittaa settinsä klo 18 Kerubin Salissa.

Itä-Suomen yliopiston kahdessa omassa kokoonpanossa esiintyvät muun muassa rehtori Jukka Mönkkönen ja henkilöstöjohtaja Jouni Kekäle, luokanopettajaksi opiskeleva Kristiina Brask sekä professoreita, lehtoreita ja yliopiston muuta henkilökuntaa.

– Moni ei ehkä tiedä, että Itä-Suomen yliopistossa harrastetaan tieteen teon ohella laajasti musiikkia. Sekä opiskelijoilla että henkilöstöllä on paljon bändejä. Yliopiston johtoon asti menevä rento meininki ja yhdessäolo on hyväksi yhteisöllisyydelle. Musiikilla on sitä paitsi monia terveysvaikutuksiakin, muistuttaa Jouni Kekäle.

Lisätietoja tapahtumasta Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1393393070739816/

Henkilöstöjohtaja Jouni Kekäle, jouni.kekale(at)uef.fi, p. 050 306 5370