Pohjois-Savon Osuuspankin 100 000 euron lahjoitus avaa yliopiston uuden varainhankintakampanjan

Itä-Suomen yliopisto toteuttaa varainhankintakampanjan "Tiedosta hyvä tulevaisuus" vuosina 2015–2017. Pohjois-Savon Osuuspankin edustajisto päätti yksimielisesti kokouksessaan 31.10.2014 100 000 euron lahjoituksesta Itä-Suomen yliopiston varainhankintakampanjaan. Kahden fuusion kautta laajentuneen pankin edustajisto oli ensimmäistä kertaa koolla täydessä kokoonpanossa ja teki näin eräänlaisen juhlapäätöksen.

Lahjoitus luovutettiin Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella tiistaina 27.1.2015 järjestetyssä luovutustilaisuudessa. Lahjoituksen luovuttivat Pohjois-Savon Osuuspankin toimitusjohtaja Seppo Pääkkö ja pankin hallituksen puheenjohtaja Matti Niiranen. Lahjoituksen ottivat vastaan rehtori Jukka Mönkkönen ja hallituksen puheenjohtaja Petteri Taalas.

– Haluamme lahjoituksella käynnistää "Tiedosta hyvä tulevaisuus" -varainhankintakampanjan ja toivomme, että lukuisat itäsuomalaiset ja valtakunnalliset yritykset tulevat mukaan. Valtion mukaantulo kolminkertaisella panoksella yksityisiin lahjoituksiin nähden on suuri panostus, joka kannattaa hyödyntää, kertoo pankin toimitusjohtaja Seppo Pääkkö.

Lahjoituksina kerätyt varat suunnataan yliopiston strategisiin kehittämiskohteisiin, opetus- ja tutkimusedellytysten kehittämiseen ja uusiin avauksiin tutkimushankkeissa.

Pohjois-Savon Osuuspankki ja sen edeltäjät ovat tukeneet yliopiston toimintaa jo vuosikymmenien ajan muun muassa rahoittamalla lahjoitusprofessuureja. Tämän kertaluonteisen lahjoituksen lisäksi pankki tukee yhtä kansainvälisen liiketoiminnan ja myynninjohtamisen professuuria vuosien 2013–2017 ajan.

– Koulutus on panostusta tulevaisuuteen. Samalla koulutus on avain alueen kehitykselle. Osuuspankin perustehtävä on asiakkaidensa ja asiakasomistajiensa taloudellisen hyvinvoinnin edistämisen lisäksi myös toimialueensa kehittäminen. Mitä paremmin alue voi taloudellisesti, sitä paremmat mahdollisuudet myös pankilla on hoitaa tehtäväänsä menestyksellisesti, tiivistää pankin hallituksen puheenjohtaja Matti Niiranen.

– Itä-Suomen yliopisto on erittäin kiitollinen Pohjois-Savon Osuuspankille merkittävästä lahjoituksesta, joka hienolla tavalla avaa varainkeruukampanjamme. Yliopistolla ja Osuuspankille on yhteisenä tavoitteena toimialueensa monipuolinen kehittäminen ja hyvinvoinnin lisääminen. Yliopiston osalta se parhaiten toteutuu laadukkaan tutkimuksen ja koulutuksen kautta. Varainkeruulla saatavat pääomat ja valtion vastinrahoitus antavat yliopistolle merkittävän voimavaran näiden toimien kehittämiseen, rehtori Jukka Mönkkönen toteaa.

Tietoa Itä-Suomen yliopiston varainhankinnasta

Itä-Suomen yliopiston toimintaa voi tukea lahjoittamalla yliopiston pääomaan. Yli 10 000 euron lahjoitukset voi myös kohdentaa tietylle koulutusalalle. Valtio on varautunut pääomittamaan yliopistojen keräämää pääomaa kolminkertaisella summalla. Vastinrahaan oikeuttavat yksityiset rahalahjoitukset tulee kerätä vuoden 2017 kesäkuun loppuun mennessä. Valtion vastinraha sijoitetaan Itä-Suomen yliopiston pääomaan.

Itä-Suomen yliopisto:
Rehtori Jukka Mönkkönen, puh. 0294 45 8001, jukka.monkkonen@uef.fi
Hallituksen puheenjohtaja Petteri Taalas, puh. 029 539 2200, petteri.taalas@fmi.fi

Pohjois-Savon Osuuspankki:
toimitusjohtaja Seppo Pääkkö, puh. 050 442 1765, seppo.paakko@op.fi
hallituksenpuheenjohtaja Matti Niiranen, puh. 050 313 2902, mattikalervoniiranen@gmail.com