Pohjois-Savon Osuuspankeilta lisälahjoitus Itä-Suomen yliopiston tukikampanjaan

Pohjois-Savon OP-liiton hallituksen puheenjohtaja Matti Niiranen ja rehtori Jukka Mönkkönen lahjoituksen luovutustilaisuudessa 2.6.

Pohjois-Savon Osuuspankit jatkavat Itä-Suomen yliopiston tukemista uudella lahjoituksella. Pankit lahjoittavat yliopistolle 140 000 euroa. Pohjois-Savon Osuuspankki lahjoitti jo viime vuonna yliopistolle 100 000 euroa. Nyt mukaan tulivat myös muut Pohjois-Savon OP-liittoon kuuluvat pankit, joita on 14. Pankit ovat Keitele, Leppävirta, Maaninka, Pielavesi, Poppia, Pohjois-Savo, Rautalampi, Riistavesi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Vehmersalmi ja Vesanto.

– Pankit tukevat yliopistoa, koska se antaa nuorisolle mahdollisuuden saada koulutusta ja sen avulla työllistyä yhteiskunnan tuleviin tehtäviin. Samalla yliopiston myönteinen vaikutus aluetalouteen on kiistaton, sanoi Pohjois-Savon OP-liiton hallituksen puheenjohtaja Matti Niiranen lahjoituksen luovutustilaisuudessa, joka pidettiin yliopiston avoimien ovien päivän yhteydessä.

Niiranen muistutti, että valtio on luvannut korottaa lahjoituksia parhaimmillaan kolmen kertoimella.

– Pohjois-Savon Osuuspankkien lahjoitukset valtion tuki mukaan laskien voidaan tällä lahjoituskierroksella puhua yhteensä jo miljoonaluokan vaikutuksesta yliopiston talouteen, Niiranen totesi.

– Pohjois-Savon Osuuspankki avasi reilu vuosi sitten käynnistyneeseen yliopiston Tiedosta hyvä tulevaisuus -tukikampanjan suurlahjoituksella, ja jatkaa nyt tukemistamme yhdessä 13 muun liittoon kuuluvan pankin kanssa, mikä tekee pankkiryhmittymästä yhden merkittävimmistä kampanjaamme tukeneista yhteisöistä, rehtori Jukka Mönkkönen iloitsi.

– Olemme nyt saavuttaneet kampanjamme 6 miljoonan euron tavoitteesta noin 2,3 miljoonaa euroa, Mönkkönen jatkoi.

Pohjois-Savon OP-liitto, hallituksen puheenjohtaja Matti Niiranen, puh. 050 3132 902, matti.niiranen@op.fi

Itä-Suomen yliopisto, rehtori Jukka Mönkkönen, puh. 0294 45 8001