Pohjois-Karjalan maakuntaliitto rahoittaa 800 000 euron projektia innovaatioalustan kehittämiseen

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto on myöntänyt Itä-Suomen yliopistolle ja Karelia Ammattikorkeakoulu Oy:lle merkittävän rahoituksen. Projekti kuuluu Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -ohjelmaan. Projektin tavoitteena on luoda yhteinen monialainen innovaatioalusta pk-yrityksille, UEF:n tutkimusryhmille, Karelia ammattikorkeakoulun tutkimus- ja tuotekehitystoimijoille, sekä johtaville globaaleille toimijoille kuten Nasalle.

Alustan avulla opiskelija- ja tutkijatiimit kehittävät ratkaisuja pk-yritysten tarpeisiin ja innovaatiohaasteisiin. Projektin tavoitteena on tuottaa vuosittain kymmeniä teknologiapilotteja, jotka johtavat kaupallistamisprojekteihin ja uusiin spin-off-yrityksiin.

- Rahoitus mahdollistaa ainutlaatuisen toiminnan Pohjois-Karjalassa. Pääsemme nyt soveltamaan esimerkiksi Nasan avaruusteknologioihin kehittämiä innovointimenetelmiä alueemme pk-yritysten haasteisiin, kertoo projektin vastuullinen johtaja, professori Markku Hauta-Kasari Itä-Suomen yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitokselta.

- Tavoittelemme alueelta merkittävää monialaista opiskelija- ja tutkijajoukkoa toimimaan yritysten kanssa yhteistyössä teknologiapilottien toteuttamisessa.

Projektin kokonaiskustannusarvio on 812 323 euroa, josta EAKR-rahoitusosuus on 567 523 euroa. Toteuttajaorganisaatioiden omarahoituksen lisäksi Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy osallistuu rahoitukseen 81 600 eurolla.

Lisätietoja: Projektin vastuullinen johtaja, professori Markku Hauta-Kasari, p. 050 405 6231