Takaisin

Päivi Mäntylä Itä-Suomen yliopiston kliinisen hammashoidon professoriksi

Hammaslääketieteen tohtori, dosentti Päivi Mäntylä on valittu Itä-Suomen yliopiston kliinisen hammashoidon professorin tehtävään 1.8.2017 alkaen.

Päivi Mäntylä on suorittanut hammaslääketieteen lisensiaatin tutkinnon vuonna 1984, parodontologian erikoishammaslääkärin tutkinnon vuonna 2000 ja hammaslääketieteen tohtorin tutkinnon vuonna 2006 Helsingin yliopistossa. Vuonna 2011 hän sai hammaslääkärikouluttajan erityispätevyyden. Vuonna 2013 hänet nimettiin Helsingin yliopiston parodontologian dosentiksi. Parodontologia on hammaslääketieteen erikoisala, joka keskittyy hampaiden kiinnityskudossairauksien diagnosointiin ja hoitoon.

Mäntylä on toiminut parodontologian yliopistonlehtorina Helsingin yliopiston suu- ja leukasairauksien osastolla vuodesta 2005 alkaen, osa-aikaisena kliinisenä opettajana Helsingin kaupungin terveyskeskuksessa vuodesta 2005 alkaen ja yksityisenä erikoishammaslääkärinä vuodesta 2000 alkaen. Vuosina 2000–2005 hän toimi myös Suomen Hammaslääkäriliiton ja Suomen Hammaslääkäriseura Apollonian julkaiseman Hammaslääkäri-lehden tieteellisenä toimittajana. Aikaisemmin Mäntylä on toiminut muun muassa yksityisenä hammaslääkärinä vuodesta 1984 alkaen ja erilaisissa opetus- ja tutkimustehtävissä Helsingin yliopistossa vuodesta 1996 alkaen.

Tutkimustyössään Mäntylä on tarkastellut hampaiden kiinnityskudossairauksien merkkiainediagnostiikan mahdollisuuksia, hampaiden kiinnityskudossairauksien ja sydän- ja verisuonisairauksien välisiä yhteyksiä sekä ikääntyneiden suun terveyttä. Hän on toiminut useiden tieteellisten lehtien ja parodontiitin Käypä Hoito -suositusten vertaisarvioijana ja useissa alansa luottamustehtävissä, muun muassa Valviran asiantuntijana vuodesta 2013 alkaen. Helsingin yliopiston hammaslääketieteen opiskelijat valitsivat hänet vuoden opettajaksi vuonna 2013.

Lisätietoja: Päivi Mäntylä, paivi.mantyla (a) helsinki.fi, p. 040 8377 974