Takaisin

Paavo Kettunen Budapestin luterilaisen teologisen yliopiston kunniatohtoriksi

Budapestissa sijaitseva luterilainen teologinen yliopisto on päättänyt myöntää Itä-Suomen yliopiston käytännöllisen teologian professorille Paavo Kettuselle kunniatohtorin arvonimen. Kunniatohtorin arvo myönnetään 30. maaliskuuta kyseisen yliopiston akateemisessa juhlatilaisuudessa.

Paavo Kettunen toimi 1970-luvulla Budapestissä stipendiaattina vuoden ajan. Siitä lähtien hän on toiminut unkarilaisten kanssa sekä tutkimuksellisessa että kirkollisessa yhteistyössä.

– Stipendiaattivuoteni aikana kierrellessäni seurakunnissa näin millaista pienen vähemmistökirkon elämä on sosialismin keskellä.

Kettunen on koordinoinut Suomen ja Unkarin kirkkojen ystävyysseurakuntatoiminnan alkua 1980-luvulta lähtien ja valmistellut useita suomalais-ugrilaisia pappeinkokouksia. Lisäksi hän on julkaissut lukuisia Unkarin kirkkoon sekä Suomen ja Unkarin väliseen yhteistyöhön liittyviä tutkimusartikkeleita.

– Olen myös ohjannut Unkarissa väitöskirjaa. Tällä hetkellä olen mukana tutkimushankkeessa, jossa tutkitaan sosialismin kaudella sisäministeriön kanssa yhteistoimintaa harjoittaneiden pappien lasten häpeää.

Paavo Kettunen jää eläkkeelle maaliskuun alussa. Hän pitää jäähyväisluentonsa ”Ihanteista todellisuuden kohtaamiseen” torstaina 16. helmikuuta klo 13 salissa AT100 (Agora-rakennus, Yliopistokatu 4). Tilaisuudessa esiintyvät Johannes Teologin laulajat ja oopperalaulaja Esa Ruuttunen.

Lisätietoja:

Paavo Kettunen, paavo.kettunen(at)uef.fi, p. 050 380 5627