Orionin tutkimussäätiöltä apurahoja Itä-Suomen yliopiston tutkijoille

Orionin tutkimussäätiö on myöntänyt Itä-Suomen yliopiston tutkijoille kaikkiaan 275 000 euroa apurahoja vuodelle 2019.

Kliininen opettaja, LT Timo Nykopp kliinisen lääketieteen yksiköstä sai 50 000 euron apurahan tutkimukseen, jossa selvitetään systeemibiologian keinoin neoadjuvanttihoitoon liittyvän hoitoresistenssin mekanismeja virtsarakon syövässä. Nykopp tekee post doc -tutkimustaan Vancouver Prostate Centre -tutkimuskeskuksessa Kanadassa.

Tutkijatohtori, FT Suvi Kuosmanen A.I. Virtanen -instituutista sai 50 000 euron apurahan MIT:ssä USA:ssa tehtävään tutkimukseen, jossa etsitään uusia kohdemolekyylejä sydämen vajaatoiminnan hoitoon ja diagnostiikkaan.

FaT Tatu Pantsar farmasian laitokselta sai 50 000 euron apurahan Tübingenin yliopistosairaalassa tehtävään tutkimukseen, jonka aiheena on Aurorakinaasi A- eli Aurka- ja MYC-proteiinien välinen vuorovaikutus ja sen estäminen.

FaT Henri Leinonen A.I. Virtanen -instituutista sai niin ikään 50 000 euron apurahan Kalifornian yliopistossa Irvinessä tehtävään tutkimukseen, jonka aiheena on verkkokalvorappeumatautien ehkäisy vanhojen lääkkeiden uusiokäytöllä.

LT Laura Tuppurainen A.I. Virtanen -instituutista sai 25 000 euron apurahan tutkimukseen, jossa selvitetään molekyylilääketieteen mahdollisuuksia syövän hoidossa.

LT Jussi Kärkkäiselle myönnettiin 15 000 euron apuraha tutkimukseen, jonka aiheena ovat uudet tekniikat ja haasteet vatsa-aorttapullistumien sekä suoliston verenkiertohäiriöiden hoidossa.

Lisäksi säätiö myönsi useita 5000 euron apurahoja Itä-Suomen yliopiston tutkijoille. Apurahan saajista proviisori Aleksi Haminalla tutkimuskohteena ovat kipulääkkeet ja Alzheimerin tauti, nuorempi tutkija Joanna Lempiäisellä AR- ja GR-transkriptiotekijöiden proteiini-interaktiot, FM Sami Nikkosella laskennalliset menetelmät uniapnean diagnostiikassa, erikoishammaslääkäri Mikko Pyysalolla aivovaltimopullistumapotilaiden hammasperäiset infektiot, FM, LL Satu Taivaisella kaulavaltimon pitkittäisliikettä kuvaavat parametrit valtimonkovettumataudin varhaisvaiheen diagnostiikassa, MSc Thota Durga Devillä pitkät ei-koodaavat RNA-molekyylit diabeetikon sydämen vajaatoiminnassa ja proviisori Taija Voutilaisella kemiallisen stressin vaikutus istukkaan.

Orionin tutkimussäätiön tiedote

Tutkijoiden yhteystietojen haku puhelinluettelosta