Nuoret tutkijat näyttävät tietä kauppatieteellisessä case-tutkimuksessa

Kauppatieteiden laitoksen neljä innovaatiojohtamisen tutkijaa on voittanut professori G.D. Sardanan nimeä kantavan nuoren tutkijan palkinnon International Conference on Management Cases 2017 -konferenssissa Intiassa.

Tohtoriopiskelija Maarit Lammassaari voitti palkinnon suomalaisen terveyssektorin muutoksia käsittelevällä yhteisartikkelilla ja tutkijatohtori Ville-Veikko Piispanen kiertotalouden arvontuotantoa analysoivalla yhteisartikkelilla. Piispasen tutkimus on tehty kiertotalouden liiketoimintaa käsittelevässä KILIKE-hankkeessa.

Tohtoriopiskelija Olli-Matti Nevalainen voitti palkinnon yliopistolähtöisten yritysten rahoitusta käsittelevällä yhteisartikkelilla ja tohtoriopiskelija Jukka Moilanen akateemisen tutkimuksen kaupallistamisprosessia käsittelevällä yhteisartikkelilla. Nevalaisen ja Moilasen tutkimukset on tehty professori Päivi Erikssonin johtamassa Suomen Akatemian rahoittamassa Academic entrepreneurship as a social process -hankkeessa.

Ville-Veikko Piispanen palkittiin nuoren tutkijan palkinnolla ICMC-konferenssissa.

ICMC-konferenssin tavoitteena on case-tutkimuksen ja -opetuksen edistäminen yhteistyössä kansainvälisen verkoston kanssa, johon myös Itä-Suomen yliopiston kauppatieteet kuuluvat. Konferenssi järjestetään vuosittain Birla Institute of Management Technologyssä, joka kuuluu Intian viiden parhaan yksityisen kauppakorkeakoulun joukkoon. Verkoston yhteistyötä vahvistetaan järjestämällä BIMTECHissä kesäkuussa 2018 kansainvälinen johtamisen alan jatko-opiskelijoiden konferenssi, International Doctoral Consortium IDC2018.

Professori Päivi Eriksson, 0400 219482, paivi.eriksson(at)uef.fi

Professori Hanna Lehtimäki, 050 5732742, hanna.lehtimaki(at)uef.fi