Takaisin

Napero-Finlandian kolmas palkinto Rantakylän normaalikoulun oppilaalle 1.–2.-luokkalaisten sarjassa

Rantakylän normaalikoulun oppilas Daniil Kirin on voittanut Napero-Finlandian kolmannen palkinnon 1.–2.-luokkalaisten sarjassa. Se on ainoa tunnustus, joka Napero-Finlandiassa tuli Pohjois-Karjalaan. Daniil Kirin voitti palkinnon sadullaan ”Milli ja Afrikan joulupukki”. Tarina kertoo tonttu Millistä, joka matkaa maailmalla tapaamassa eri maiden joulupukkeja. Palkintoperusteluiden mukaan kiinnostava tarina nousee esiin sarjassaan erilaisuutensa ansiosta. Teksti esittelee myös mainiosti eri joulupukkeja ja henkilöitä, joita Milli tapaa matkallaan. Suomi ei ole Daniilin äidinkieli, mikä näkyy perusteluiden mukaan kielenhallinnassa, mutta ei tarinankerronnassa. Kerronnan mielikuvituksellisuus erottaa tämän sadun lukuisten muiden satujen joukosta.

Napero-Finlandia on vuosittain järjestettävä, peruskoulun 1.–6.-luokkalaisille suunnattu valtakunnallinen sadunkirjoituskilpailu. Kilpailun tarkoituksena on kannustaa lapsia kirjoittamisen ja lukemisen pariin. Tänä vuonna satuja lähetettiin kilpailuun noin 1 700 kappaletta.

Daniilin juhlakahvit järjestetään Rantakylän normaalikoululla torstaina 24.10. klo 12.45–13.30. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen mukaan.

Lisätietoja:
Lehtori Hanna Pihlainen, p. 050 443 6119, hanna.pihlainen(at)uef.fi