Kuudennen Karelia Symposiumin teemana puumateriaalien terveysvaikutukset ja puusta tehtävien terveystuotteiden näkymät

Aika: 21.4.2020 klo 9.00-17.30
Paikka: Itä-Suomen yliopisto, Kuopion kampus, Snellmania SN200, Yliopistonkatu 1, Kuopio

Itä-Suomen yliopisto ja Teollisuusneuvos Heikki Väänäsen rahasto järjestävät kuudennen Karelia Symposiumin teemalla “Terveyttä puusta”.  Symposiumin teemana on puumateriaalien terveysvaikutukset ja puusta tehtävien terveystuotteiden kehittyvät näkymät alan johtavien asiantuntijoiden esittäminä.

Symposiumissa kuullaan puheenvuoroja alan uusimmasta tutkimuksesta. Professori Heli Peltola Itä-Suomen yliopistosta kertoo kestävän metsätalouden tarjoamista palveluista ja tuotteista. InnoRenew CoE -instituutin apulaisjohtaja Mike Burnard University of Primorskasta pitää puheenvuoron puumateriaalien terveysvaikutuksista puurakentamisessa, ja yliopistonlehtori Marko Hyttinen Itä-Suomen yliopistosta jatkaa aiheesta kertomalla puurakennuksissa esiintyvistä haihtuvista orgaanisista yhdisteistä.

Professori Kalervo Väänänen Turun yliopistosta kertoo puusta lähtöisin olevista lääkkeistä ja terveystuotteista, professori Ari Pappinen Itä-Suomen yliopistosta puolestaan kertoo pakurikäävän arvoketjun kehittämisestä.  Toimitusjohtaja Paavo Heikkinen Repolar Pharmaceuticals Oy:stä selvittää puheenvuorossaan puupihkan hyödyistä ihmisten ja eläinten terveydenhoidossa.

—Terveyttä puusta -teema on ajankohtainen, koska elämme Suomessa lähellä monipuolista metsäluontoa, ja viime aikoina on kiinnitetty merkittävästi huomiota puun terveysvaikutuksiin, kertoo puumateriaalitieteen professori Ossi Turunen.

—Puurakentamisen arvostus on nousemassa ja puurakentamisen positiiviset terveysvaikutukset ovat nostettu esiin viime vuosien tutkimuksessa. Puiden ja niistä tehtävien tuotteiden monipuolisia terveysvaikutuksia tuskin on tyhjentävästi vielä kaivettu esiin, joten tilaa tutkimukselle on.

Symposiumissa julkistetaan teollisuusneuvos Heikki Väänäsen rahaston vuoden 2020 apurahat Itä-Suomen yliopistossa tehtävään puutieteen tutkimukseen.  Symposiumin yhteydessä järjestetään myös posterinäyttely, ja yleisön parhaaksi äänestämä posteri palkitaan.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton, ja sen kielenä on englanti.

Median edustajat ovat tervetulleita tapahtumaan. Symposiumin puhujia on mahdollista haastatella, sovittehan ajankohdasta etukäteen Ossi Turusen kanssa.

Lisätietoja: Puumateriaalitieteen professori Ossi Turunen, p. 050 465 8223 , ossi.turunen(at)uef.fi

6. Karelia Symposium – Health from Wood

Aika: 21.4.2020 klo 9.00—17.30

Ohjelma (englanniksi)