Kauppatieteen alumnipäivät 29.–30.9. Joensuun kampuksella

Kauppatieteiden alumnipäiviä vietetään 29.–30.9.2017 Joensuun kampuksella. Alumnipäivien toteutuksessa ovat mukana kauppatieteiden laitoksen ja ainejärjestö Optimin ohella Pohjois-Karjalan Ekonomit ja Suomen Ekonomiliitto.

Alumnit osallistuvat 29.9. klo 11–15 ainejärjestö Optimin järjestämään Susiraja Foorumiin. Susiraja Foorumin teemana on yrittäjyys ja yrittäjänä menestymisen ABC. Pääpuhujana on entinen Yhdysvaltain Suomen suurlähettiläs Bruce Oreck klo 13.30 (Carelia-rakennus, Sali C2, Yliopistokatu 2).

Ennen Bruce Oreckin puheenvuoroa julkaistaan Suomen Ekonomien lahjoituskierros yliopistolle ja Draft-liikeidea kilpailun voittajat.

Mentorointi käynnistyy 29.9. alumnipäivien aikana Suomen Ekonomiliiton koulutuksella. Lukuvuoden 2017–2018 ekonomi-kylteri-mentoreina toimii elinkeinoelämän asiantuntijoita seuraavista organisaatioista: Pohjois-Karjalan Kirjapaino, Abloy Oy, Tiedepuisto, BDO Audiator Oy sekä Pohjois-Karjalan Osuuskauppa.

Varsinainen alumnipäivä on lauantaina 30.9., jolloin onnitellaan ja kukitetaan valmistuneet kauppatieteiden maisterit. Alumnien puheenvuorot esittävät KTM Annika Sveholm ja KTM Nea Kolmonen. Tulevaisuuden liiketoiminnasta kertoo luova johtaja Henkka Hyppönen klo 13.30 alkaen salissa AU206.

Joensuussa on ollut kauppatieteellistä yliopistollista koulutusta vuodesta 2001 lähtien. Kauppatieteellinen koulutus on Itä-Suomen yliopistossa perinteiset oppiainerajat ylittävää. Joensuun kampuksella kauppatieteellinen koulutus on profiloitunut laskentatoimen ja verotuksen sekä markkinoinnin ja johtamisen alaan. Syksyllä 2017 Joensuun kampuksella aloitti noin 20 uutta opiskelijaa kansainvälisessä matkailumarkkinoinnin ja johtamisen maisteriohjelmassa.

Kuopion kampuksella kauppatieteet painottuvat laskentatoimen ja rahoituksen, innovaatiojohtamisen ja kansainvälisen myynnin ja liiketoiminnan osaamiseen.

Joensuussa ekonomien säännöllinen alumnitapaaminen on jo perinne. Joensuun ekonomialumnit pitävät tiiviisti yhteyttä muun muassa sosiaalisen median välityksellä ja kokoontuvat Joensuun kesässä vuosittain Ilosaarirokin merkeissä.

Alumnipäivistä lisätietoja antaa:

Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden varadekaani Matti Turtiainen puh. 050 527 7015 tai matti.turtiainen(at)uef.fi