Karelia Symposiumissa esitellään biotalouden uusimpia innovaatioita

Itä-Suomen yliopisto
Teollisuusneuvos Heikki Väänäsen rahasto

Teollisuusneuvos Heikki Väänäsen rahasto ja Itä-Suomen yliopisto järjestävät puun tutkimuksen uusia kansainvälisiä edistysaskelia esittelevän tieteellisen konferenssin Kuopiossa 18.4. Toista kertaa järjestettävän Karelia Symposiumin teemana on ”Viimeisintä puusta”.

- Puu on uusiutuvana ja monipuolisena materiaalina erityisen ajankohtainen nyt biotalouden aikakaudella ja puumateriaalin kestävä hyödyntäminen edellyttää vankkaa tutkimukseen pohjautuvaa tietoa ja osaamista, sanoo puumateriaalitieteen professori Johanna Witzell Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osastolta.

Innovatiivisia, puuperäisiä materiaaleja ja tuotteita sekä näihin liittyviä uusia tekniikoita ja prosesseja biotaloudessa valottava symposium koostuu kahdesta tieteellisestä sessiosta, joissa kutsuttuina puhujina ovat alan johtavat, kansainvälisesti tunnetut tutkijat. Lisäksi järjestetään posterinäyttely, jossa esitellään aiheeseen liittyviä ajankohtaisia tutkimushankkeita ja opinnäytetöitä.

Symposiumin yhteydessä jaetaan Teollisuusneuvos Heikki Väänäsen säätiön apurahat Itä-Suomen yliopistossa tehtävää puuhun liittyvää tutkimusta varten.

- Apurahat ovat erityisen tärkeitä opiskelijoille ja nuorille tutkijoille, joiden tekemä tutkimus on tärkeä osa yliopiston toimintaa, sanoo Witzell.

Lisätietoja: Johanna Witzell, p. 050 341 9272, johanna.witzell(at)uef.fi

Ilmoittaudu symposiumiin 8.4. mennessä https://elomake.uef.fi/lomakkeet/13026/lomake.html

2nd Karelia Symposium 2016 -” State-of-the-wood”

Aika ja paikka: 18.4.2016 klo 9-17, Itä-Suomen yliopisto, Kuopion kampus, Tietoteknian auditorio TTA, Savilahdentie 6