Karelia Symposium tuo esiin itäsuomalaista puuosaamista ja ajankohtaisia kansainvälisiä teemoja

Aika ja paikka: 25.4.2017 klo 9-18, Joensuun Tiedepuisto, Louhela-Sali, Länsikatu 15, Joensuu

Kolmannen kerran järjestettävässä puuntutkimuksen Karelia Symposiumissa kuullaan kotimaisten ja kansainvälisten puumateriaalitieteen osaajien puheenvuoroja. Tapahtuman teemana on ”Puun rajattomat mahdollisuudet”.

Aamupäivän kutsuvierasluennoista vastaavat eurooppalaiset huippuasiantuntijat. Luentojen aiheina ovat puun mikrorakenteen salat, puun biojalostuksen mahdollisuudet, innovatiiviset puusta rakentamisen ratkaisut sekä puutuotteiden terveys- ja hyvinvointivaikutukset.

Iltapäivällä kuullaan Itä-Suomen yliopiston nousevia tähtiä, eli tohtori- ja maisteriopiskelijoita, jotka kertovat ajankohtaisista puumateriaalitieteen tutkimuksista. Symposiumin yhteydessä järjestetään posterinäyttely.

Tapahtumassa jaetaan myös Teollisuusneuvos Heikki Väänäsen rahaston vuoden 2017 apurahat, yhteensä 50 000 euroa, Itä-Suomen yliopistossa tehtävään puutieteen tutkimukseen.

- Karelia Symposium on vakiintunut korkean profiilin tapahtumaksi, joka yhtäältä tuo esiin itäsuomalaista puualan osaamista ja toisaalta ruokkii meitä maailmalla nosteessa olevilla ajatuksilla, kertoo puumateriaalitieteen professori Henrik Heräjärvi.

- Tavoitteemme on näkyä, verkottua ja herättää keskustelua teemoista, joiden varaan Suomessa paljolti puun käyttöön pohjautuva biotalous rakentaa tulevaisuutensa.

Symposiumin kieli on englanti. Median edustajat voivat sopia etukäteen puhujien haastatteluista Henrik Heräjärven kanssa.

Lisätietoja: Puumateriaalitieteen professori Henrik Heräjärvi, p. 050 465 8223, henrik.herajarvi@uef.fi

Symposiumin ohjelma verkossa http://www.uef.fi/fi/web/karelia-symposium