Joensuun tiedekahvilassa aiheena tutkimustiedon hyödyntäminen terveyden ja kunnon kohentamisessa

Itä-Suomen yliopiston Café Smart -tiedekahvilasarja jatkuu huhtikuussa Joensuussa. Seuraava tiedekahvila pidetään Carelicumin kahvilassa ja aulatilassa (Koskikatu 5) keskiviikkona 25.4. klo 13-14, mittaukset klo 12-14. Teemana on Tutkimustiedosta apua terveyden ja kunnon kohentamiseen.

Ravintoon ja liikuntaan liittyvää tutkimustietoa on nykyään tarjolla mediassa valtavasti, ja aktiivisuusmittari roikkuu monen ranteessa. Terveyttä edistävän keskitien löytäminen on kuitenkin silti vaikeaa kaiken tietomäärän keskellä. Kannattaako ruokavaliota muuttaa jatkuvasti trendien mukaan? Ahdistaako, jos liikuntasuositusmäärät eivät täytykään? Olisiko terveysteknologiasta oikeasti apua tavalliselle ihmiselle?

Haastateltavina Itä-Suomen yliopistosta dosentti Jaakko Mursu ja yliopistonlehtori Mika Venojärvi, biolääketieteen yksikkö, sekä tutkijatohtori Lauri Stenroth, sovelletun fysiikan laitos. Haastattelijana on toimittaja Anne Heikkinen.

Yleisöllä on myös mahdollisuus esittää kysymyksiä ja osallistua keskusteluun, sekä mittauttaa oma puristusvoimansa ja nähdä lihastensa toiminta pintaa syvemmältä ultraäänikuvantamisen ja lihasaktiivisuusmittausten avulla.

Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille. Tarjolla on maksuton kahvi tai tee ja kahvileipä 40 ensimmäiselle osallistujalle.

Café Smart -tiedekahvilan verkkosivut ovat osoitteessa http://www.uef.fi/fi/web/cafesmart

Tiedottaja Marianne Mustonen, marianne.mustonen (a) uef.fi, p. 044 716 2394