Janne Martikaiselle Apteekkariliiton juhla-apuraha

Suomen Apteekkariliitto on myöntänyt 50 000 euron juhla-apurahan professori Janne Martikaiselle. Martikainen tutkii yhdessä tutkimusryhmänsä kanssa apteekkien lähipalveluiden vaikuttavuutta ja terveystaloudellista merkitystä kansansairauksien ehkäisyssä. Tutkimuksessa esimerkkinä on tyypin 2 diabetes, ja tutkimus toteutetaan kansallisen StopDia-seurantatutkimuksen yhteydessä. Martikainen toimii sosiaalifarmasian, erityisesti lääketaloustieteen professorina Itä-Suomen yliopiston farmasian laitoksella.

Toinen 50 000 euron juhla-apuraha myönnettiin Turun yliopiston professori emerita Sirkka-Liisa Kivelälle, joka tutkii omaishoidon lääkitysturvallisuutta Helsingin yliopiston tutkimusryhmän kanssa.

Apteekkariliiton varapuheenjohtaja Kirsi Pietilä onnittelee apurahan saajia lämpimästi.

–  Omaishoitajat huolehtivat hoidettavien lääkehoidosta, ja diabeetikot ovat merkittävä asiakasryhmä apteekeissa. Hienoa, että saamme tutkimusten avulla lisää tietoa apteekkien roolista sekä lääkitysturvallisuuden että lähiterveyspalveluiden tarjoajina, Pietilä toteaa.

Apteekkariliitto jakaa hallinnoimistaan rahastoista ja säätiöstä vuosittain apurahoja farmasian tutkimuksen ja käytännön farmasian edistämiseen. Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi myönnetyn apurahan Apteekkariliitto halusi kohdentaa erityisesti apteekkipalveluiden ja lääkeneuvonnan vaikuttavuutta selvittävään tutkimukseen. (Lähde: Suomen Apteekkariliitto)

Farmaseuttinen johtaja Charlotta Sandler, Suomen Apteekkariliitto, charlotta.sandler (a) apteekkariliitto.fi

Professori Janne Martikainen, Itä-Suomen yliopisto, janne.martikainen (a) uef.fi