Itä-Suomen yliopiston tutkijoille YERUN-verkoston liikkuvuusapurahoja

Tutkijatohtorit Ekaterina Mikhailova, Paula Rautionaho ja Pilvi Hämeenaho Itä-Suomen yliopistosta ovat saaneet YERUN-verkoston liikkuvuusapurahan. Young European Reseach Universities (YERUN) on 18 eurooppalaisen tutkimusyliopiston verkosto. YERUN Research Mobility Award -apuraha mahdollistaa tutkijavierailun toiseen verkoston yliopistoon. Apuraha myönnettiin kaikkiaan 36:lle tutkijanuran alkuvaiheessa olevalle tutkijalle. Hakijoita oli 88.

Liikkuvuusapurahojen tarkoituksena on edistää tutkimusyhteistyötä verkoston jäsenyliopistojen kesken. Ensimmäinen apurahahaku järjestettiin vuonna 2017. Tavoitteeksi asetettiin edistää yhteisiä tutkimusprojekteja ja ideoiden vaihtoa jäsenyliopistojen tutkijoiden välillä sekä lisätä tutkimustulosten leviämistä ja vaikuttavuutta. Ensimmäisessä haussa liikkuvuusapurahan sai 26 akateemisen uran eri vaiheissa olevaa tutkijaa, mukaan lukien nuorempi tutkija Nana Asare Obeng-Darko Itä-Suomen yliopistosta.

YERUNin tiedotteen mukaan jäsenyliopistojen tutkijoilla on vahva kiinnostus tutkimusyhteistyöhön. Tavoitteena on edelleen lisätä verkoston sisällä erityisesti tutkijanuran alkuvaiheessa tärkeitä mahdollisuuksia yhteistyön laajentamiseen ja tutkimuksen kehittämiseen asiantuntemusta, resursseja ja infrastruktuureja yhdistämällä. Näin verkosto haluaa tukea myös eurooppalaisen tutkimusalueen ERAn syntyä.

YERUNin verkkosivut

YERUN Research Mobility Awards (YRMA) -apurahan saajat 2018