Itä-Suomen yliopiston rehtorihaku käynnistyy helmikuussa

Itä-Suomen yliopisto aloittaa rehtorihaun vuoden 2020 alusta alkavalle viisivuotiselle toimikaudelle helmikuussa. Yliopiston hallitus päätti rehtorihausta kokouksessaan 13. joulukuuta.

Nykyisen rehtorin ja akateemisen rehtorin toimikausi päättyy vuoden 2019 lopussa.

Rehtorin tehtävän hakuaika alkaa 1.2. ja päättyy 28.2.2019. Paikka on avoimessa haussa. Yliopiston hallitus pyrkii valitsemaan rehtorin toukokuun loppuun mennessä.

Rehtori vastaa Itä-Suomen yliopiston korkeatasoisesta toiminnasta ja edistää yliopiston sidosryhmä‐ ja yhteiskuntasuhteita kotimaassa ja kansainvälisesti. Rehtoriksi valittavalta edellytetään tohtorintutkintoa, yliopistomaailman tuntemusta, johtamiskokemusta ja vahvaa strategista kehittämisotetta.

Akateemisen rehtorin haku käynnistyy, kun rehtorivalinta on tehty. Akateemisen rehtorin valinta pyritään tekemään lokakuun loppuun mennessä. Akateeminen rehtori vastaa yliopiston tutkimus- ja opetusasioista. Rehtorin ja akateemisen rehtorin toimipaikat ovat eri kampuksilla.

Valittavan rehtoraatin toimikausi alkaa 1.1.2020.

Hallituksen puheenjohtaja Lea Ryynänen-Karjalainen, 050 3378 712