Itä-Suomen yliopiston rehtorihaku käynnistyi

Itä-Suomen yliopisto hakee rehtoria vuoden 2020 alusta alkavalle viisivuotiselle toimikaudelle. Haku alkoi 1.2. ja päättyy 28.2.

Rehtori vastaa Itä-Suomen yliopiston korkeatasoisesta toiminnasta ja edistää yliopiston sidosryhmä‐ ja yhteiskuntasuhteita kotimaassa ja kansainvälisesti. Rehtoriksi valittavalta edellytetään tohtorintutkintoa, yliopistomaailman tuntemusta ja asiantuntijayhteisön johtamiskokemusta sekä kykyä vahvistaa edelleen yliopiston kansainvälistä asemaa tutkimuksessa ja opetuksessa.

Yliopiston hallitus pyrkii valitsemaan rehtorin toukokuun loppuun mennessä. Akateemisen rehtorin haku käynnistyy, kun rehtorivalinta on tehty.

Nykyisen rehtorin ja akateemisen rehtorin toimikaudet päättyvät vuoden 2019 lopussa. Valittavan rehtoraatin viisivuotinen toimikausi alkaa 1.1.2020.

Hallituksen puheenjohtaja Lea Ryynänen-Karjalainen, 050 3378 712