Itä-Suomen yliopiston opiskelijatiimi edustaa Suomea eurooppalaisessa BISC-E innovaatiokilpailun finaalissa Berliinissä

Eurooppalainen biomateriaalien ja -kemikaalien tutkimusta ja kaupallistamista edistävä Bio-based Industries Consortium järjestää yliopisto-opiskelijoille suunnatun biopohjaisiin innovaatioihin liittyvän kilpailun, BISC-E:n (Biobased Innovation Student Challenge – Europe). Innovaatiokilpailun finaali järjestetään tänä vuonna Berliinissä 24.10.2019, ja paikan päälle odotetaan joukkueita viidestä eri Euroopan maasta. Kilpailutehtävänä on ollut kehittää uusi biopohjainen innovaatio. Päätöksen voittajasta tekee noin 200 henkinen yleisö, joka koostuu pääasiassa teollisuuden edustajista.

Suomea finaalissa edustaa Itä-Suomen yliopiston tiimi: Krista Grönlund, Mikko Nikunen ja Elisa Ylimäki Wood Materials Science -maisteriohjelmasta, sekä Hanna Joronen Metsätieteiden maisteriohjelmasta. Kilpailutyö on otsikoltaan ”Bark Union” ja siinä esitellään uusi biojalostuksen konsepti, joka voi hyödyntää metsäteollisuudessa kertyvää puun kuoren sivuvirtaa erilaisten kemikaalituotteiden valmistukseen.

Finaalityön valmistelun tieteellisessä ohjausryhmässä opiskelijoita sparraavat metsätieteiden osastolta apulaisprofessori Antti Haapala, professori Jouni Pykäläinen ja projektitutkija Sini Rantanen, kemian laitokselta professori Janne Jänis, sekä sovelletun fysiikan laitokselta professori Reijo Lappalainen.