Takaisin

Itä-Suomen yliopiston Business Finlandin rahoittamasta TUTL -projektista uusi yritys ja sille merkittävä alkuvaiheen sijoitus

Itä-Suomen yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksella toteutetun Business Finlandin TUTL -projektin tuloksena syntyi uusi spin off -yritys SeeTrue Technologies Oy. Perustettu yritys tulee kaupallistamaan yliopiston tutkimuksessa luotua uutta teknologiaosaamista TUTL -projektissa kehitettyjen liiketoimintamallin ja tuotteistamisvalmiuksien avulla.

— Yrityksemme SeeTrue Technologies Oy on solminut sopimuksen enkelisijoituksesta teknologian kehityksen tueksi. Nuoren teknologiayrityksen ratkaisu mahdollistaa nopean katseen seurannan korkealla tarkkuudella. Pieni koko mahdollistaa katseenseurantateknologian yhdistämisen muihin laitteisiin, kuten esimerkiksi VR-laseihin tai mikroskooppeihin. Sijoitus mahdollistaa teknologian valmistelun ja viemisen markkinoille. Enkelisijoittajina toimivat kokeneet digitaalisten ratkaistujen teknologiayrittäjät, joilla on kokemusta useiden yritysten menestyksekkäästä kasvattamisesta, toteaa yrityksen perustajiin kuuluva tutkija Roman Bednarik.

SeeTrue Technologies Oy:n toiminta on saanut pohjaa huippututkimuksesta Itä-Suomen yliopistolla, jossa yhtiön perustajat ovat luoneet uudenlaisen ratkaisun silmän tunnistamiselle ja katseen suunnan seurannalle lääketieteelisissä leikkausmikroskoopeissa.

Saadun tiedon avulla voidaan esimerkiksi seurata käyttäjän työkuormaa, toteuttaa aistinelimiin pohjautuvaa analytiikkaa, tai ohjata vuorovaikutteisia laiteita ja näyttöjä. Uusimmissa virtuaalitodellisuuslaseissa yrityksen kehittämä katseenseurantateknologia voi auttaa parantamaan näyttöjen tarkkuutta, ja tukee näin käyttäjäkokemusta. Teknologialla on myös laajat soveltamismahdollisuudet esimerkiksi terveydenhuollon teknologiassa sekä viihde-elektroniikassa.

—Teknologiamme avulla pienikokoinen ja nopea katseenseuranta voidaan tuoda esimerkiksi pimeisiin paikkoihin tai vaihtelevaan säähän, johon aikaisemmat tekniikat eivät ole kyenneet. Uusi ratkaisumme on ainutlaatuinen algoritmien ja sensorien yhdistelmä, joka mahdollistaa uudet ja laajemmat käyttökohteet, kertoo Bednarik.

— Ratkaisun toimivuus on testattu vaativassa leikkauskirurgian ympäristössä. Tämä kertoo katseenseurannan toimivuudesta vaativissa olosuhteissa, ja näin sitä voidaan soveltaa hyvin erilaisissa käyttökohteissa.

Lisätietoja: Yliopistotutkija Roman Bednarik, roman.bednarik@cs.uef.fi, p. 041 430 6116

https://www.seetruetechnologies.com