Itä-Suomen yliopisto nousussa kansainvälisessä kestävän kehityksen vertailussa

Itä-Suomen yliopisto osallistui tänä vuonna toista kertaa kansainväliseen kestävän kehityksen yliopistovertailuun ja nousi sijalta 114 sijalle 74. UI GreenMetric -rankingiin osallistui kaikkiaan 619 yliopistoa ympäri maailmaa.

UI GreenMetric -ranking vertailee yliopistoja sen perusteella, miten ne huomioivat toiminnassaan ympäristövastuun ja kestävän kehityksen. Tätä arvioidaan seuraavilla osa-alueilla: sijainti ja infrastruktuuri, energiankäyttö ja ilmastonmuutoksen torjunta, jätteiden käsittely, veden käyttö, liikenne sekä opetus. Itä-Suomen yliopisto sai hyvät arviot erityisesti jätteiden käsittelyyn, veden käyttöön sekä liikenteeseen liittyvästä vastuullisuudesta.

300 parhaan joukkoon ylsivät Itä-Suomen yliopiston lisäksi Pohjoismaista vain Tampereen yliopisto 38. sijalla, Aalto-yliopisto 54. sijalla ja Metropolia-ammattikorkeakoulu 120. sijalla. Universitas Indonesia julkisti tulokset 11. joulukuuta.

Laatukoordinaattori Saila Vaittinen, Itä-Suomen yliopisto,p. 0405648985, saila.vaittinen (a) uef.fi

UI GreenMetric -tulokset 2017
Itä-Suomen yliopiston tulokset