Itä-Suomen kääntäjänkoulutus 50 vuotta -juhlaseminaari 18. tammikuuta

Itä-Suomen kääntäjänkoulutus täyttää 50 vuotta. Aina ajan hermolla pysynyt koulutus sai alkunsa Savonlinnan Kieli-instituutista, joka perustettiin vuonna 1968. Sittemmin se liitettiin Joensuun korkeakouluun, myöhemmin Joensuun yliopistoon. Savonlinnassa kääntäjänkoulutus toimi vuoteen 2009 saakka, jolloin koulutus siirrettiin Joensuuhun.

Koulutuksen 50-vuotista taivalta juhlistetaan perjantaina 18.1.2019 Agora-rakennuksessa, missä kääntäjiä ja tulkkeja on koulutettu viimeiset kymmenen vuotta.

Juhlaan on toivotettu tervetulleeksi kaikki Savonlinnasta ja Joensuusta valmistuneet kääntäjät ja tulkit, nykyiset opiskelijat, entinen ja nykyinen henkilökunta sekä yhteistyökumppanit kautta aikojen. Myös tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seuraamaan juhlatilaisuutta.

Agora, AG100
klo 13.15 Aloitussanat (Jukka Mäkisalo) ja Minna Ruokosen luento: Kääntäjien hyvinvoinnin jäljillä: mitä tutkimus kertoo kääntäjien tyytyväisyydestä työhönsä

klo 14.15 Kirjanäyttely: käännöksiä, tutkimusta ja muuta alumnien ja henkilökunnan tuotantoa. Kääntäjäopiskelijoiden Osuuskunta Monikieliset ja ainejärjestö Lingwisti esittelevät toimintaansa.

klo 15.00 Paneelikeskustelu: Aika matka kääntäjäksi. Keskustelemassa:
- alumni Minna Eronen (Käännöstoimisto Minna Eronen)
- alumni Noora Sjöberg (Maris Multilingual)
- emeritusprofessori Hannu Kemppanen (UEF, venäjän kieli ja kääntäminen)
- amanuenssi Minna Surakka (UEF, vieraat kielet ja käännöstiede)
- alumni Maj Vuorre (UEF, viestintä)

klo 16.30 Päätössanat

Lisätietoja ja ajankohtaisia tiedotteita tapahtuman Facebook-sivulla: https://www.facebook.com/events/1699921003441665/?active_tab=discussion

Tapahtuman järjestämistä ovat tukeneet Itä-Suomen yliopisto sekä Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto.

Lisätietoja antaa järjestelytoimikunta:
Minna Ruokonen (minna.ruokonen at uef.fi)
Minna Kujamäki (minna.kujamaki at uef.fi)
Esa Penttilä (esa.penttila at uef.fi)
Niina Syrjänen (niina.syrjanen at uef.fi)
Erja Vottonen (erja.vottonen at uef.fi)