iPeda-päivillä kehitetään mobiilioppimista hyödyntävää pedagogiikkaa

iPeda-päivät ovat Itä-Suomen yliopiston Savonlinnan normaalikoulun järjestämät perusopetuksen mobiilioppimisen koulutuspäivät, jotka järjestetään Savonlinnassa tämän viikon torstaina ja perjantaina (5.–6.11.). Päivät kokoavat yhteen perusopetuksen opettajia, jotka haluavat kehittää uutta pedagogiikkaa, jossa hyödynnetään mobiilioppimista. Päivät koostuvat erilaisista työpajoista ja luennoista.

Periaatteena päivillä on "tuo tullessas, vie mennessäs" eli jakaa ajatuksia ja saada myös uutta purtavaa opetuksen kehittämiseen.

Tämän vuotisille iPeda-päiville on ilmoittautunut ennätysmäärä, noin 120 osallistujaa ja aktiivista kehittäjää.

- Tämä kertoo aiheen ajankohtaisuudesta koulujen ja opettajien työssä. Digitalisaation haasteeseen vastaamisessa meidän opetusalan ammattilaisten on käärittävä hihat ja pidettävä huolta oppimisesta, lapsista ja nuorista nyt kun yhteiskunnallinen tilanne on vaikea.  Olemme Savonlinnassa ottaneet asian vakavasti ja koettaneet osaltamme huolehtia opettajien tarpeesta kouluttautua sekä päivittää digitalisoituvan opetuksen edellyttämiä tietoja ja taitoja, toteaa Savonlinnan normaalikoulun johtava rehtori Mikko Ripatti.

Savonlinnan normaalikoulun yhteistyökumppaneina toimivat Ilona-IT, Itä-Suomen yliopiston soveltavan kasvatustieteen ja opettajakoulutuksen osaston Savonlinnan kampus, Joensuun normaalikoulu, Norssiope.fi-opettajien täydennyskoulutushanke ja Opetushallitus.

Taotaan tulevaisuutta. Tervetuloa verkostoitumaan iPeda-päiville Savonlinnaan!

Savonlinnan normaalikoulun johtava rehtori Mikko Ripatti: mikko.ripatti(at)uef.fi