Inhimillinen tallennustekninen virhe luokanopettajakoulutuksen opiskelijavalinnoissa

Itä-Suomen yliopistoon hyväksyttiin eilen vahingossa 71 ylimääräistä opiskelijaa luokanopettajakoulutukseen Joensuuhun. Erehdys johtui inhimillisestä tallennusteknisestä virheestä. Aloituspaikkoja kyseiseen koulutukseen on 80. Osa hakijoista valitaan koulutukseen yhteispisteillä, osa soveltuvuuskokeiden perusteella. Virhe tapahtui soveltuvuuskokeiden perusteella valittujen hakijoiden kohdalla. Heitä valitaan Joensuuhun 32, mutta tieto hyväksymisestä lähti 103 hakijalle, joista 22 ehti ottaa paikan vastaan.

Tilanne korjattiin heti kun virhe huomattiin, ja asia selvitettiin Opetushallituksen edustajien kanssa. Yliopiston tekemä valintapäätös on oikea ja valituksi tulee 80 luokanopettajaopiskelijaa Joensuun kampukselle. Jokaiseen virheellisesti paikan saaneeseen on oltu yhteydessä, eivätkä he ole menettäneet virheen takia muita opiskelupaikkoja.

Itä-Suomen yliopisto pahoittelee tilannetta.

Opinto- ja hakijapalveluiden päällikkö Erja Widgren-Sallinen, erja.widgren-sallinen(at)uef.fi, p. 050 355 6004