Ilmarin tuki ry:ltä 300 000 euroa Itä-Suomen yliopiston tukikampanjaan

Itä-Suomen yliopiston Tiedosta hyvä tulevaisuus -tukikampanjan tähänastinen kokonaissumma nousee jo lähes 1,7 miljoonaan euroon Ilmarin tuki ry:n yliopistolle lahjoittaman 300 000 euron myötä.

– Ilmarin tuki ry:n kehittämisalueisiin kuuluvat pelastus- ja ensihoitopalvelut ovat uudessa tilanteessa tulevan sote-uudistuksen myötä, joten lahjoitus yliopiston lääketieteiden ja farmasian koulutusalalle oli luonteva päätös yhdistyksen hallitukselta. Toimialueensa kautta Itä-Suomen yliopisto on oikea yhteistyötaho, jonka avulla voidaan pitkäkestoisesti hyödyntää kansalaisten ja yritysten Ilmarin tuki ry:lle aikaisemmin lahjoittamat varat, toteaa yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Arto Seppälä.

– Ilmarin tuki ry:n lahjoitus on jo neljäs lääketieteiden ja farmasian koulutusalan saama lahjoitus meneillään olevan varainhankintakampanjan aikana. Yliopiston tavoitteena on kerätä 6 miljoonaa euroa valtion kolminkertaiseen vastinrahaan oikeuttavia lahjoituksia, ja tämän merkittävän lahjoituksen ansiosta olemme päässeet jo lähes kolmasosaan tavoitteestamme, rehtori Jukka Mönkkönen iloitsee.

Ilmarin tuki ry:n varapuheenjohtaja Tapani Simola (vas.) ja puheenjohtaja Arto Seppälä luovuttivat lahjoituksen rehtori Jukka Mönkköselle 8. tammikuuta.

Ilmarin tuki ry., puheenjohtaja Arto Seppälä, puh. 044 794 2208

Itä-Suomen yliopisto, rehtori Jukka Mönkkönen, puh. 0294 45 8001

Ilmarin tuki ry perustettiin vuonna 1997 kehittämään pelastus-, sammutus-, etsintä- sekä ensihoitopalveluja Itä- ja Keski-Suomen alueella. Ilmari-kopterin tukikohta toimi alkuun Varkauden keskustassa ja vuodesta 2008 alkaen Joroisten lentokentällä. Ilmari auttoi 15 toimintavuotensa aikana tuhansia ihmisiä Itä- ja Keski-Suomen alueella, kunnes lääkärihelikopteritoiminta siirtyi vuoden 2012 alusta Ilmarin tuki ry:ltä sairaanhoitopiirien omistamalle ja valtion tukemalle FinnHEMS Oy:lle. Ennen vuoden 2012 siirtymävaihetta Ilmarin toiminnan mahdollisti pitkälti yksityisten, yritysten ja muiden yhteisöjen lahjoitukset, joita ilman toiminta olisi ollut mahdotonta.  Ilmarin tuki ry:n tavoitteena oli, että valtiovalta jonain päivänä ottaisi vastuun toiminnasta tasapuolisesti koko maassa ja jatkaisi hyväksi havaittuja toimintatapoja. Ilmarin tuki ry:n toive toteutui, ja nykyisin lääkärihelikopterit päivystävät valtakunnallisesti vuoden jokaisena päivänä ja kiireistä apua tarvitsevat saavat elintärkeän ensihoidon.
www.ilmarihems.fi