ICT-polun opinnot kiinnostivat yhteishaussa

ICT-polun opintoihin hakeneiden määrä kasvoi tasaisesti viime vuodesta. Opintoihin haki tänä vuonna yhteensä yli 1300 hakijaa, ja yhä useampi oli valinnut nämä opinnot ensisijaiseksi vaihtoehdokseen.

Itä-Suomen ICT-koulutuspolun opinnot ovat syntyneet Itä-Suomen yliopiston, Karelia-ammattikorkeakoulun ja Savonia-ammattikorkeakoulun yhteistyössä, tulevaisuuden työelämän tarpeisiin. Kolmen korkeakouluorganisaation laajuinen koulutusyhteistyö on ICT-alalla ainutlaatuinen Suomessa.

—ICT-polun opinnot toimivat nyt täydessä laajuudessaan, ja yhteistyömme on sujunut hyvin, sanoo Itä-Suomen yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksen johtaja, professori Markku Hauta-Kasari.

Koulutus toteutetaan yhteisesti sekä Joensuussa että Kuopiossa. Opiskelija pääsee hyödyntämään kolmen korkeakoulun näkökulmia ICT-alaan osana tutkinto-opintoja. Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa aihealueiltaan monipuolisempaa kurssivalikoimaa. Opinnoissa on sopivassa suhteessa teoriaa ja käytännön harjoituksia. Joensuussa toteutettavat opinnot ovat myös etäopiskeltavissa.

ICT-polun opintojen ja kurssien sisältöjen suunnittelussa on ollut mukana kolmen korkeakoulun lisäksi alan yrityksiä Joensuusta ja Kuopiosta, toteaa lehtori Sami Lahti Savonia-ammattikorkeakoulusta.

—ICT-polun opiskelijat valmistuvat insinööreiksi, tradenomeiksi tai luonnontieteiden kandidaateiksi. Yrityksissä on huutava pula ICT-alan osaajista ja työllistymisnäkymät alalla ovatkin erinomaiset. ICT-alaa opiskelemaan ovat tervetulleita kaikki, sukupuolesta riippumatta, kertoo Lahti.

Tietojenkäsittelytieteen laitoksen johtaja, professori Markku Hauta-Kasari, Itä-Suomen yliopisto, p. 050 405 6231, markku.hauta-kasari (a) uef.fi
Koulutuspäällikkö Mervi Heikkinen, Karelia-ammattikorkeakoulu, p. 050 4047 522, mervi.heikkinen (a) karelia.fi
Lehtori Sami Lahti, Savonia-ammattikorkeakoulu, p. 044 785 6337, sami.lahti (a) savonia.fi

ICT-polun verkkosivut