Harri Siiskonen Itä-Suomen yliopiston akateemiseksi rehtoriksi

Itä-Suomen yliopiston akateemiseksi rehtoriksi on valittu yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan dekaani, professori Harri Siiskonen. Yliopiston hallitus päätti valinnasta kokouksessaan 19. huhtikuuta.

Harri Siiskonen on suorittanut filosofian kandidaatin tutkinnon vuonna 1982 Joensuun korkeakoulussa ja valmistunut filosofian tohtoriksi vuonna 1990 Joensuun yliopistosta. Hän on toiminut muun muassa tutkijan ja opettajan tehtävissä sekä vuodesta 1996 alkaen yleisen historian professorina. Siiskonen on toiminut Joensuun yliopistossa yhteiskunta- ja aluetieteiden tiedekunnan dekaanina vuosina 2006-2009 ja Itä-Suomen yliopistossa yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan dekaanina keväästä 2013 alkaen.

Tehtävä tuli täytettäväksi, kun nykyinen akateeminen rehtori Jaakko Puhakka ilmoitti jättävänsä tehtävän ennen toimikauden päättymistä.

Siiskonen aloittaa akateemisen rehtorin tehtävässä 1. elokuuta. Akateeminen rehtori toimii rehtori Jukka Mönkkösen työparina ja vastaa yliopiston opetukseen ja tutkimukseen liittyvistä tehtävistä. Akateemisen rehtorin toimipaikka on Joensuun kampuksella.

Rehtoreiden toimikausi on viisi vuotta ja nykyinen kausi päättyy vuoden 2019 lopussa.

Harri Siiskosen painolaatuinen kuva:

Hallituksen puheenjohtaja Lea Ryynänen-Karjalainen, p. 050 337 8712

Itä-Suomen yliopiston akateeminen rehtori 1.8.2017 alkaen