Takaisin

Fulbright Specialist -ohjelma. Pakolaisuuteen tai maahanmuuttajien sopeutumiseen ja koulutukseen liittyvät projektit etusijalla. Avoin haku.

Toinen hakukierros Fulbright Specialist-ohjelmaan on käynnistynyt – Special focus on projects related to migration and refugees! 

Fulbright Specialist -ohjelma tarjoaa suomalaisille korkeakouluille, ministeriöille, tutkimuslaitoksille, ajatushautomoille, opetus-, kulttuuri- sekä koulutusalan organisaatioille mahdollisuuden hakea amerikkalaista asiantuntijaa 2–6 viikon vierailulle Suomeen. Etusijalla ovat projektit, jotka liittyvät tavalla tai toisella maahanmuuttoon, pakolaisuuteen tai maahanmuuttajien sopeutumiseen ja koulutukseen.

  •        Amerikkalaisen asiantuntijan ohjelma Suomessa voi sisältää esimerkiksi opiskelijoille ja opetushenkilökunnalle suunnattuja luentoja, seminaareja ja tapahtumia, korkeakoulun/organisaation ja sen henkilöstön koulutus- ja kehittämisprojekteja ja alueen muiden oppilaitosten kanssa yhteistyössä toteutettuja projekteja.
  •        Ohjelman apuraha kattaa luennoitsijan palkkion ja matkakulut Yhdysvalloista isäntäpaikkakunnalle. Suomalainen isäntäorganisaatio on vastuussa asiantuntijan asunnon, ruokailun ja paikallismatkojen järjestämisestä ja kustannuksista.

Hakutiedot:

Avoimessa haussa projektihakemukset arvioidaan saapumisjärjestyksessä. Fulbright Specialisteille on jaossa korkeintaan neljä paikkaa. Lukuvuoden 2016-2017 haku päättyy, kun Fulbright Specialist -ohjelman paikat ovat täynnä, kuitenkin viimeistään 4.9.2017. Fulbright Specialist –projektit tulee toteuttaa 30.9.2018 mennessä.

Lisätietoja ja linkki sähköiseen hakujärjestelmään löytyvät verkkosivultamme osoitteesta: 
www.fulbright.fi/fi/stipendiohjelmat-korkeakouluille/fulbright-specialist-program.

Yhteydenotot:
Mirka McIntire
Mirka.McIntire@Fulbright.fi
Puh./Tel. +358 44 5535 269

UEF:ssa lisätietoja: anitta.etula@uef.fi; 0505905012