Fotoniikan luennoilla tutustutaan uusimpiin käytännön sovelluksiin

Itä-Suomen yliopiston fysiikan ja matematiikan laitoksella Joensuussa järjestetään loka-marraskuun aikana luentosarja, jossa kerrotaan kattavasti fotoniikan alan uusimmista käytännön sovelluksista. Luentosarjaan kuuluu 15 eri esitelmää, joissa asiantuntijoina ovat vierailevat luennoitsijat pääasiassa alan yrityksistä.

Luennoilla kuullaan muun muassa metsien kaukokartoituksesta, veden laadun online -mittauksesta, röntgen-optiikasta, laserpistooleista urheilussa, lisätyn todellisuuden (AR) laseista, kameroista ilmassa ja veden alla liikkuvissa droneista, litteistä näytöistä, katseenseurannasta ja kuituoptiikasta.

—Luentosarja on osa fotoniikan kansainvälistä maisterikoulutusta, jolla halutaan rakentaa siltaa tutkimuksen ja sovellusten, mutta myös opiskelijoiden ja yritysten välille, kertoo professori Jyrki Saarinen fysiikan ja matematiikan laitokselta.

Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, ja niiden kieli on englanti.

Esitelmien ajankohdat ja aiheet ovat nähtävissä yliopiston tapahtumakalenterissa

Lisätietoja: Professori Jyrki Saarinen, p. 029 445 3005, jyrki.saarinen@uef.fi