Fotoniikan luennoilla tutustutaan uusimpiin käytännön sovelluksiin

Itä-Suomen yliopiston luonnontieteellisen ja metsätieteellisen tiedekunnan fysiikan ja matematiikan laitoksella Joensuussa järjestetään loppusyksyn aikana luentosarja, jossa esitellään fotoniikan erilaisia sovelluksia. Luennoilla kerrotaan, kuinka sovellusten avulla ratkaistaan esimerkiksi teollisuuteen, lääketieteeseen ja kuluttajasovelluksiin liittyviä ongelmia. Eri alojen yritykset esittelevät kurssilla myös fotoniikkaan liittyviä sovelluksia käytännöllisistä näkökulmista.

Luennoilla kuullaan muun muassa ohjelmistotuotannon fotoniikasta ja väritieteestä, hyperspektrikameroista, spektrikuvantamisesta kasvibiologiassa ja maa- ja metsätaloudessa, puumateriaalien ja raaka-aineiden laadunvalvonnasta metsäteollisuudessa, röntgenoptiikasta ja fotoniikasta laajennetussa todellisuudessa.

Luentosarja on osa fotoniikan kansainvälistä maisterikoulutusta, jolla halutaan rakentaa siltaa tutkimuksen ja sovellusten, mutta myös opiskelijoiden ja yritysten välille. Luennot pidetään englanniksi.

Luennot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan fotoniikan ajankohtaisista aiheista!

Tarkemmat ajankohdat ja aiheet ovat nähtävillä yliopiston sivuilla http://www.uef.fi/en/web/photonics/-/open-lecture-serie-photonics-applications

Lisätietoja: Fysiikan ja matematiikan laitoksen johtaja, professori Jyrki Saarinen, p. 029 445 3005, jyrki.saarinen (a) uef.fi