FinVector lahjoittaa Itä-Suomen yliopistolle 645 000 euroa

Kuopiossa toimiva virus- ja geenilääkkeitä valmistava yhtiö FinVector Vision Therapies Oy – aiemmalta nimeltään Ark Therapeutics Oy – on osoittanut Itä-Suomen yliopistolle lahjakirjan, jolla se sitoutuu lahjoittamaan 215 000 euroa vuosittain kolmen vuoden ajan. Lahjoitus on kohdennettu molekyylilääketieteen tutkimukseen. Lahjoitus on osa FinVector Vision Therapies Oy:n, aiemmin Ark Therapeutics Oy:n, ja Itä-Suomen yliopiston A.I. Virtanen -instituutin pitkäaikaista läheistä yhteistyötä, joka on jatkunut jo noin kymmenen vuoden ajan. Yhtiö on myös ollut mukana hankekonsortioissa, joissa yliopistolle on muun muassa investoitu nykyaikaisiin kuvantamiseen liittyviin teknologioihin.

FinVector Vision Therapies Oy on johtava viruslääkkeiden haasteelliseen valmistukseen erikoistunut yhtiö. Yhtiön liikevaihto on 16 miljoonaa Euroa ja se työllistää Kuopiossa yli 100 henkeä. Yhtiö konserneineen on geeniterapia-alan edelläkävijä usealla omalla tuotteellaan, jotka kaikki ovet eri kliinisissä kehitysvaiheissa. Yhtiö itse on ollut alansa kiistaton pioneeri ja täyttää 25 vuotta vuonna 2018. Yhtiön omistaa vakavarainen suuri kansainvälinen säätiö

Kuva: Nigel Parker (vas.) FinVectorin hallituksesta ja rehtori Jukka Mönkkönen lahjoitustilaisuudessa.

Lisätietoja: Nigel Parker, hallituksen jäsen, puh: +44 7785 253072