Takaisin

FINGENIOUS-palvelu on portti suomalaiseen biopankkiaineistoon

Itä-Suomen Biopankki palvelee tutkijoita entistä paremmin, sillä biopankkimateriaalit ovat jatkossa saatavilla Biopankkien Osuuskunta Suomen (FINBB)  hallinnoiman FINGENIOUS -palvelun kautta. Palvelun avulla biopankkitutkimuksen tekeminen helpottuu ja nopeutuu, sillä biopankkimateriaalia voi hakea samalla hakemuksella sekä paikallisesti että kansallisesti.

Palvelun kautta tavoittaa kaikki kuusi suomalaista sairaalabiopankkia ja niiden aineistot. Sekä akateemiset että yritysasiakkaat voivat selvittää palvelusta biopankkinäytteiden ja niihin liittyvien tietojen saatavuutta. Koko Suomen sairaalabiopankit kattavan esiselvitysvastauksen saa 2-3 viikon sisällä.

Mukana palvelussa ovat Itä-Suomen Biopankki, Auria Biopankki, Helsingin Biopankki, Keski-Suomen Biopankki, Pohjois-Suomen biopankki Borealis ja Tampereen Biopankki.

Palvelun tavoitteena on helpottaa tutkijan asiointia, tuoda lisää tutkimus- ja tuotekehitysprojekteja ja parantaa Suomen kilpailukykyä tutkimusympäristönä. Suomessa on ainutlaatuinen ja korkealuokkainen biopankkitoiminta ja -aineisto.

FINGENIOUS-palvelun avulla myös tutkimusprosessin eteneminen ja seuranta on helppoa ja läpinäkyvää. Tutkija pystyy seuraamaan hankkeensa etenemistä biopankeissa ajantasaisesti. 
Esiselvitys- ja saatavuustietojen selvittäminen sekä luovutuspyynnön lähettäminen palvelun kautta on tutkijalle maksutonta. Poikkeuksellisen laajoissa esiselvityksissä kustannukset arvioidaan erikseen. 

Itä-Suomen Biopankin omistavat Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä, Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Essote), Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (Sosteri) ja Itä-Suomen yliopisto.

FINGENIOUS-palvelu löytyy  Itä-Suomen Biopankin verkkosivuilta osoitteesta 
www.ita-suomenbiopankki.fi  tai osoitteesta www.fingenious.fi.
Lisätietoja: Itä-Suomen Biopankki, info (a) ita-suomenbiopankki.fi, +358 17 173 311