Erasmus+-henkilökuntavaihtoviikko 5.–9.6. Joensuun kampuksella – teemana oppimisympäristöjen kehittäminen

Itä-Suomen yliopiston opintopalveluiden järjestämä Erasmus+-henkilökuntavaihtoviikko käynnistyy Joensuun kampuksella maanantaina 5. kesäkuuta. Viikon teemana on Itä-Suomen yliopiston tavoite: ”UEF – Suomen paras yliopistollinen oppimisympäristö”. Teeman mukaisesti eri puolilta Eurooppaa saapuville vieraille esitellään yliopistossa tehtyä työtä opiskelijakeskeisen oppimisympäristön kehittämiseksi. Vieraat pääsevät tutustumaan muun muassa uusiin opetustiloihin, tietoteknisiin ratkaisuihin ja opetusmenetelmiin.

Viikolla järjestetään päivän mittainen tutustumisretki myös Kuopion kampuksen oppimisympäristöihin – ja tietysti piipahdetaan myös Puijon tornissa paluumatkalla. Oppimisympäristöjen lisäksi osallistujat pääsevätkin perehtymään Suomeen ja suomalaisuuteen laajemminkin, sillä ohjelmassa on niinikään johdatus suomen kieleen ja kulttuuriin sekä viikon päätteeksi retki kansallismaiseman äärelle Kolin kansallispuistoon.

Henkilökuntavaihtoviikko toteutetaan Euroopan komission Erasmus+-ohjelman tuella. Erasmus+-ohjelmalla on suuri merkitys paitsi opiskelijoiden, myös opettajien ja muun henkilöstön kansainvälisen liikkuvuuden edistäjänä. Korkeakouluissa järjestettävät henkilökuntavaihtoviikot ovat yksi tapa tarjota henkilöstölle mahdollisuuksia tutustua partnerikorkeakoulujen toimintaan, verkostoitua kollegojen kesken ja näin edistää kansainvälistä yhteistyötä.

Tänä vuonna Itä-Suomen yliopiston järjestyksessään neljännelle Erasmus+-henkilökuntavaihtoviikolle on tulossa osallistujia kymmenestä eri Euroopan maasta: Espanjasta, Iso-Britanniasta, Italiasta, Itävallasta, Portugalista, Puolasta, Ranskasta, Saksasta, Serbiasta ja Virosta. Aiemmin viikko on järjestetty kerran joka kampuksella: 2012 Joensuussa, 2013 Savonlinnassa ja 2014 Kuopiossa. Oppimisympäristöt ovat teemana ensimmäistä kertaa.

Oppimisympäristöjen kehittäminen on yksi Itä-Suomen yliopiston päätavoitteista. ”Suomen paras yliopistollinen oppimisympäristö rakentuu innovatiivisten opetustapojen, tutkimuslähtöisen koulutuksen, monikäyttöisten tilaratkaisujen ja avoimuuden ympärille. Kehittämistyömme lähtökohtana on opiskelijakeskeisyys. Rakennamme yhdessä uudenlaista yliopistomaailmaa.”

Merja Kuokkanen, kansainvälisten asioiden koordinaattori, p. 050 9116113, merja.kuokkanen(at)uef.fi

Sari Tervonen, erikoissuunnittelija, p. 044 7163628, sari.tervonen(at)uef.fi