Emeritaprofessori Marja-Liisa Julkunen on kuollut

Joensuun yliopiston pitkäaikainen kasvatustieteen professori Marja-Liisa Julkunen (s. 1943) menehtyi 26. syyskuuta vaikeaan sairauteen.

Julkunen toimi Joensuun yliopiston kasvatustieteen, erityisesti peruskouludidaktiikan apulaisprofessorina ja professorina vuosina 1985–2001, jonka jälkeen hän hoiti opetuksen ja oppimisen professuuria vuoteen 2007 saakka, jolloin hän jäi tehtävästä eläkkeelle.

Marja-Liisa Julkunen tunnetaan lukemaan ja kirjoittamaan opettamisen ja oppimisen tutkijana ja aktiivisena alan kouluttajana. Hän työskenteli pitkään opettajankoulutuksessa linjan- sekä laitoksenjohtajana.

Julkunen oli aktiivinen tietokirjailija koko elämänsä ajan. Hän toimi useiden vuosien ajan Suomen tietokirjailijat ry:n Pohjois-Karjalan aluevastaavana. Hän sai yhdistyksen Oppikirjailijapalkinnon vuonna 2009.

Marja-Liisa Julkusen muistokirja on Educa-rakennuksen toisen kerroksen aulassa 2.–9.10.2019.