Eevi ja Eemil Tannisen säätiöltä 200 000 euron lahjoitus Itä-Suomen yliopistolle

Itä-Suomen yliopiston Tiedosta hyvä tulevaisuus -tukikampanja on saanut merkittävän lahjoituksen Eevi ja Eemil Tannisen säätiöltä. Säätiön 200 000 euron lahjoitus on kohdennettu yliopiston kauppatieteelliselle koulutusalalle.

Rehtori Jukka Mönkkönen (vas.), säätiön hallituksen puheenjohtaja Risto Voipio ja varapuheenjohtaja Mikko Mäki lahjoitustilaisuudessa.

– Säätiön perustaja nousi varattomista oloista käytännön työn kouluttamana oman lahjakkuutensa, taitonsa ja ahkeruutensa varassa yrityselämän huipulle. Kaupallisen alan opiskelumahdollisuutta vaille itse jääneenä hän halusi säätiönsä perustamisella edistää taloudellista opiskelua kansakunnan aineellisen ja henkisen vaurastumisen hyväksi, kertoo säätiön hallituksen puheenjohtaja, varatuomari Risto Voipio. – Itä-Suomen yliopiston korkeatasoinen kauppatieteellinen opetus ja tutkimus sekä yliopiston jatkuva menestys alueellisenakin voimatekijänä sopii siksi mitä parhaiten säätiön tukikohteeksi.

– Lahjoitus on jo neljäs kauppatieteelliselle koulutusalalle meneillään olevalla varainhankintakaudella saatu lahjoitus, iloitsee yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen.

– Lahjoitus kuuluu yliopiston tähän mennessä saamien merkittävimpien lahjoitusten joukkoon, ja se nostaa kampanjan kokonaiskertymän jo reiluun 2,5 miljoonaan euroon.

Eevi ja Eemil Tannisen säätiö teki Itä-Suomen yliopistolle vastaavan suuruisen lahjoituksen myös yliopistojen edellisellä varainhankintakaudella vuosina 2008–2011.

Eevi ja Eemil Tannisen säätiö, Risto Voipio, hallituksen pj., p. 0400-602 828

Itä-Suomen yliopisto, Jukka Mönkkönen, rehtori, p. 0294 45 8001

Eevi ja Eemil Tannisen säätiön taustalla on merkittävän viipurilaisen kauppaneuvoksen Eemil Tannisen (1870-1942) pitkä elämäntyö liike-elämässä. Hän eteni köyhän torpparin pojasta ja puotiapulaisesta tunnetun suuren viipurilaisen Häkli, Lallukka ja Kumppanit Osakeyhtiön toimitusjohtajaksi ja suurlahjoittajaksi ja oli monella tavalla mukana yritystoiminnassa itäisen ja kaakkoisen Suomen alueella.  Kauppaneuvos Tannisen testamentissaan perustaman säätiön tarkoituksena on Karjalassa ja Savossa edistää ja tukea taloudellista opiskelua sekä muuta yleishyödyllistä taloudellista, sivistyksellistä ja kulttuuria tukevaa toimintaa ja muutakin alueen kehittämiseen tähtäävää toimintaa. Säätiön tarkoituksena on myös lujittaa maanpuolustustahtoa ja avustaa yhteiskunnan kovaosaisten parasta edistävää toimintaa.